Pengikut (Blogspot)

Ahad, 4 Mac 2018

update (39) : huraikan

assalammualaikum semua, selamat malam...

bila mood nak kembali pun taktau. tengah buat design satu struktur yang tak pernah buat sebelum ni. membaca la di sana dan di sini.

tapi nak buat yang mudah - mudah ja.

tapi nak ringkaskan perkara yang complicated ni; it takes time.

aku risau aku tersalah fikir kejap lagi. 

sebenarnya aku rasa aku sekarang dah kena letakkan dalam kepala aku untuk betul - betul pasti dengan apa yang aku design. 

tapi aku mendoakan supaya apa yang aku hajatkan menjadi kenyataan. 

oklah. nak fokus. dari dua hari lepas berfikir hanya baru sehelai lukisan yang menjadi nyata. 

memang menjana fikiran kritis tahap tertinggi betul.

wasalam. 

9 ulasan:

  1. Balasan
    1. gud luck aku tak pandai.

      tapi kalau ada potluck, jangan lupa singgah umah.

      uhuhuhu.

      Padam
  2. fokus jangan tak fokus
    semoga berjaya

    BalasPadam
  3. Kdg2 simplicity requires more efforts.

    Aku pernah berada dlm bdang pembuatan. Nak simplify sesuatu rekaan lebih payah daripada buat yg standard. Gudluck.

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul.

      contohnya segala macam tok nenek beam kena kecilkan saiz walaupun ada contoh di depan mata.

      kalau tak buat macam tu, nnt practicality ke laut membawak kepada costing dan method statement sebagainya.

      takpe sebenarnya aku ok, sebab it challenge me.

      bila lagi kan...

      Padam
  4. Semoga dipermudahkan.
    Macam susah aje kerja yang nak dibuat tu.
    Cari kerja yang mudah2 aje macam pakcik ni.
    Jom jadi petani.

    BalasPadam
    Balasan
    1. bagi pakcik petani itu lebih mudah. mungkin saya tak boleh macam tu.

      setakat tanam cili padi, tu pun saya hanya menyiram. menanam dan membaja orang lain.

      berbanding sekarang, kerja pakcik susah lagi.

      Padam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.