Jumaat, 23 Februari 2018

update (38) : sakit kepala

assalammualaikum dan selamat tengah malam...

aku sebenarnya hari ni atau baca sebagai semalam, jam 0800 pagi baru tidur. itu bukan kehidupan normal aku pun. 

teruk macam mana aku kerja, aku mesti akan tidur at least jam 0200 pagi dan esoknya meneruskan hari macam biasa.

tapi minggu ni macam serabut dan mengarut. bukan sikit tapi banyak. 

ada benda dalam kepala aku ni yang aku cuba keluarkan berhari - hari. tapi tak berjaya.

i end - up tidak berjaya menyelesaikan lukisan apa pun. tepu ke orang panggil macam mana. 

macam semalam lah. 

aku mula fikir hal kehidupan dalam satu gambaran yang menyeluruh tapi aku cuba 'narrow down' kan ia. 

yang aku tau, sakit kepala tepu ni (yang berkurun aku tak kena), hanya bermula sebab aku 'over thinking'


wasalam. 

12 ulasan:

  1. Yup...otak dan mata perlu rehat. Klu dah sampai biological clock terubah, kena adjust balik.

    Dada berdebar2? Risau melampau?
    Aku dulu ada jadi mcm tu,sampai x dpt tidur. Bila check darah, hipertiroid...

    BalasPadam
    Balasan
    1. takde. tak risau tak apa.

      tp banyak sangat fikir sampai takleh tido.

      terukla nak adjust balik.

      Padam
  2. take a break, have a step back and restart...sy pon selalu writer's block :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. hmm. itulah nak berehat pun masih belum masa.

      masih banyak yang kena disudahkan.

      Padam
  3. Banyak berfikir boleh buat buat kita stress. Stress pun boleh halang dari tidur. Jangan fikir macam2lah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. stress memang buat kita jadi tepu.

      tapi kalau tak difikirkan, entah bila lagi.

      Padam
  4. In Sha Allah
    jgn terlalu bnyk fikir atau kurang rehat
    mesti okay punya lepas tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. uhuhu.

      memang tak boleh la.

      kalau rehat lama jap lagi, fulus pulak takde.

      Padam
  5. Selagi terdaya....
    Nampak hebat, harap2 hasilnya pun hebat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. entahla WP. asal nak buat pasti ada halangannya.

      Padam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.

Blogger

Google +