Rajin Menyinggah

Kenal dari Facebook

Khamis, April 7

tin kosong (20) : mencegah lebih baik...

hello semua, selamat malam....

tablet note pro yang aku beli ni blue screen tak ingat dunia. kekadang fikir membazir je beli dan elok campak dalam lombong. haha!

jadi, aku ke cyber cafe melihat tutorial yang mantap bagi aku tunjuk hero baiki kerosakan ni sendiri.

setelah godek menggodek dan menggodek lagi, aku rasa tablet ni tak sama dengan tutorial tu. aku hilang punca nak bermula dari mana.

adakah dengan menggunakan kaedah "boot recovery" segalanya akan jadi seperti asal? penakulan jurutera aku berkembang dalam minda. tapi kosong dan hampa. 

manakala tablet di sisi masih lagi tak dapat aku hidupkan. 

Lokman cakap setelah aku membebel panjang berkenaan ini adalah "mencegah lebih baik dari mengubati"

ya. iya tersangat deep. 

kbai. 


p.s : dugaan. 

6 ulasan:

  1. Kasihanya. Harap dapat di baiki semula.

    BalasPadam
  2. Sayang jika rosak. Hantar kedailah nampaknya akak.

    BalasPadam
  3. Boleh cuba baiki sendiri jika pandai akak. Kalau tak tahu baik hantar kedai takut lagi rosak.

    BalasPadam
  4. Ngape Lokman ckp gitu? Cara ko guna tablet tu ganas sgt ke? Ehee.

    BalasPadam
    Balasan
    1. entah la lyd. memula dulu dia tak bagi beli ooi. aku pulak mengada nak beli.

      kesimpulannya, mencegah lebih baik dari mengubati.

      huhu.

      Padam
  5. ohpanduan, jobbuat duit dan pokok manggis,

    memula fikir nak berjimat dengan ekonomi peribadi menjunam ni. tu psl pk nak repair sendiri.

    huhu.

    BalasPadam

Jom komen ramai-ramai...



Si Tulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.