Sabtu, 16 April 2016

petikan dari buku (2) : stres? islam ada penawarnya

hello semua, selamat petang...

buku kedua untuk hari ni. sementara sebelum aku kembalikan pada perpustakaan Bestari Jaya. buku ini ditulis oleh Mohamad Zaini Yahaya dan Dr. Mohd Sukki Othman. membincangkan perihal stres dan kekuatan kerohanian Islam sebagai tunggak utama perubatan. 

antara salah satu sifat mahmudah yang perlu dipupuk ketika ditimpa musibah adalah sifat sabar. sifat yang mudah diungkap nasihat oleh semua orang. penulis menyebut bahawa 

Jika manusia memiliki kesabaran, jiwanya akan lebih kental daripada sebuah gunung yang tinggi. 

buku yang baik kerana di akhir bab diselitkan dengan doa-doa mendapatkan ketenangan. sesuai untuk orang yang sedang sakit meroyan cam aku ok. 

kbai.

p.s : kadangkala bukan nasihat yang membaikkan semangat, ia adalah bersama-sama. 

3 ulasan:

  1. Kakak doakan moga doa-doa yg dititip dalam buku itu dpt diamalkan dan dapt sedikit-sebanyak membantu stress yg Mas alami.

    BalasPadam
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.

Blogger

Google +