Pengikut (Blogspot)

Isnin, 11 Mei 2015

tin kosong (5) : leader is the last

hlello semua, selamat petang...

setelah menyelesaikan satu hari yang panjang. aku sedang rilek / terjelepok di ofis. badan mula rasa nak demam, mungkin tido pun tak menentu.

satu kata-kata yang mungkin boleh menaikkan semangat aku hari ni; leader always be the last.

maksudnya, seorang ketua akan selalu mendahulukan anak-anak buah or whoever yang ada di bawah jagaan dia dan menjadi orang terakhir menikmati kesenangan itu.

itu baru semangat seorang ketua yang baik.

ia berbentuk satu pesanan ape yang aku lalui sekarang.

wallahualam. kbai.

3 ulasan:

  1. Sepatutnya begitulah barulah sebagai ketua ia akan dihormati
    Macam juga kita (kalau dah jadi ibu - sorry ye Mas) apa-apa keutamaan mesti pada anak baru diri sendiri..

    BalasPadam
    Balasan
    1. thank kak zakie; pengalaman masih enteng.

      masih perlu belajar berkenaan dengan kemanusiaan.

      hehe.

      Padam
  2. cam tu tak nak jadi leader la...

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.