Pengikut (Blogspot)

Ahad, 8 Mac 2015

suami di perantauan (1) : partner & other partner (10) : drama melayu (4) : romantika bulan madu

Hello semua, selamat malam...

Aku baru sampai rumah dari hari yang sangat panjang. Aku penat sebenarnya. Bila Lokman jauh dengan aku. Aku ni tak tau la orang lain, aku kalo jauh dengan Lokman memang suka call die banyak-banyak kali. Kitorang ni memang jarang mesej ke, whatapps ke ape. Mesej dan Whatapps tu guna bila nk gaduh je. Kihkihkih.

Tadi baru on call dengan Lokman. Belum sempat aku cakap hello dan bagi salam die dah cakap dulu.
Lokman : Jangan kacau la, tengah nangis ni.

Aku yang loudspeaker meluru ke telefon. Kedengaran seperti sedang menarik hingus di hidung. Hingus memang kat hidung kan? Hahaha.

Aku : Abang ni nangis ke demam. Cuba cakap betul-betul.

Ujar aku serius. Kalo aku orang berada yang berkereta kuasa mewah, dan dan ni aku on the way pi Gopeng.

Lokman : Abang nangis lah. Tengok cerita Romantika Bulan Madu ni. Teringat kat sayang.

Ok, aku dah senyum sikit. Mungkin banyak sikit aku senyum, sampai ke telinga. Dalam hati aku siap bangga sambil kutuk. Tu lah masa sama-sama asyik marah-marah. Dah jauh nak feelin-feeling. Kesimpulan die, aku agak bangga la bile Lokman cakap macam tu. Lalu aku pancing Lokman macam ni :

Aku : Hurm tu la die, kenapa abang boleh ingat kat kite?

Lokman tarik hingus dan tiba-tiba gelak.

Lokman : Sebab bini die tak pandai masak macam sayang. Tu pasal abang teringat kat sayang, selalu kan abang yang masak.

Aku sentap. Terus letak telefon. Sebenarnya aku tak sentap mana, aku cuma nak pi mandi je. Itu memang hakikat kehidupan rumah tangga aku, compare dengan Lokman aku tak reti masak pun. Hahaha.

Oklah, saje nak cerita sebab boring. Kbai.

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.