Pengikut (Blogspot)

Sabtu, 14 Februari 2015

scene komuter (8) : perbualan dengan foreigner (4)

Hello semua, selamat petang...

Ok, aku sambung perbualan aku dengan Adik India tu. Aku lately beku. Nak menulis takde idea. Huahua.

Aku : How long you have been in Malaysia?

Adik India : 6 month. I am lonely here, feel like want to back home with my mum and my sister.

Aku : Are you alone here? Married?

Adik India : ya, i am alone, Not married yet but i have fiancee, family arrangement.

Serius aku tengah tengok cerita Hindustan sekarang. Kalo depan ni Ashu dalam cerita Taal, aku dapat bayang macam mana rupa suami dia. Huahua.

Aku: I see. Actually I am supsried when you say that Malaysia is a bored country.

Aku bidas dengan baik.

Adik India : You dont get me wrong Miss. I said I am lonely here. Feel homesick and wanna back home.

Aku agak diam sebentar. Sebenarnya dalam hal macam ni, aku sebagai manusia kena bagi sokongan ye tak?

Aku : I think, I understand you. You are strong lady I believe.

Entah mana hala word tu bersusun dalam kepala aku. Cuma aku memahami la, umur 20 tahun sorang-sorang kat negara asing. Sape tak homesick. Cuba bagitahu?

5 ulasan:

  1. Alangkah masuk asrama yang dpt ramai kawan pun boleh jadi homesick. Hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan...

      inikan pulak jauh di mata. memang homesick.

      Padam
  2. Sian plok sorang2. Pompuan plak tu. Bahaya ni anak dara dok negara org sensorang. Harap2 dia boleh survive.

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku pun terfikir mcm mana la agaknye die skrg ye...

      Padam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.