Rajin Menyinggah

Kenal dari Facebook

Khamis, Februari 12

scene komuter (7) : perbualan dengan foriegner (3)

hello semua, selamat tengah hari...

Aku suka tengok bangsa India tersenyum simpul. Macam comel je. Huhu. Tu komen aku lepas aku tengok Adik India tu senyum simpul kemudian meleret-leret.

Akak Cina  makin rancak bersembang dengan Adik India. Akak Cina tanya,

Akak Cina : What do you like about Malaysia?

Tu soalan killer bagi aku, jika aku melancong or duduk di tempat orang. Kadang-kadang tak tau nak jawab ape kan?

Adik India : I don't know, I am not in a trip. My day life only from Bangsar to Sentul. I feel bored and lonely here.

Aku berkerut dahi. First time dengar komen orang luar yang Malaysia boring. Segala macam ade kat Malaysia even halal ke haram. Adakah masih boring. Monolog aku, dalam hati je la.

Akak Cina beredar selepas namanya dilaung berkali-kali oleh rakannya dengan kenyataan "I'll be back"

Aku pandang Adik India tu dan senyum. Senyum yang ada  makna. Aku susun baris ayat English dalam kepala otak sebelum aku berbicara. Hurm, agak berminit-minit jugak perkara tu berlaku.

Aku : Hai, I am Mastura from Kuala Lumpur. Are you from India.

Aku buat-buat tanya. Hahahaha.

Adik India : ya, ya I am Chika from Bangalore, India.

Aku : ooo i see. Thats why I speak Malay just now u didnt respond.

Melayu sangat tak English aku?

Hahaha. Nak sambung lagi tak?

Aku penat dah. Kbai.

5 ulasan:

  1. Hello, am Lynn. Am a javenese and am from Malaysia hehe....
    Cumel entri ni.

    BalasPadam
  2. Ala cerita sampai habis, please...

    BalasPadam
  3. cerita kau ni berhenti di setiap stesen ke.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha. waktu aku menulis singkat sangat.

      Padam

Jom komen ramai-ramai...



Si Tulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.