Pengikut (Blogspot)

Rabu, 25 Februari 2015

office random talk (4) : lupa (2)

hello semua, selamat petang...

sihat?

bab lupa di mana-mana boleh jadi kan. rumah boleh, pejabat boleh. boleh rujuk entri yang pertama berkenaan dengan lupa ni office random talk (2) : lupa (1). punya lah banyak cerita pasal lupa kan? 

aku ada dokumen penting dan bank draft yang tiba-tiba tiada. aku suspect missing or misplaced. buat aku sampai tak boleh tido malam. 

aku semalam, masa nak sarung T-shirt, Lokman panggil. aku letakla T-shirt kat tepi. bile aku datang balik, T-shirt dah takde. sebab nak cepat kan, aku terus je ganti baju lain. 

aku rasa penyakit lupa aku dah kronik lah.

pagi ni pulak, aku keluarkan shawl nak pakai. aku letak tepi, cari beg mekap dan pakai mekap. dan-dan perasan, shawl aku takde. merata jugak aku carik.

aku macam pelik lah.

hilang ke, aku yang lupa?

berbalik kepada dokumen tu, tadi suspek ada kat kedai bawah. aku memang suka tinggalkan dokumen ke mana aku pegi kat ofis ni.

tapi bile geledah takde. 

aku cuba berlagak cool.

cuba je lah tapi. hehek.

kbai. 

6 ulasan:

  1. biasa jugak jadi, kadang2.. selalunya misplaced la.. letak tempat lain cari tempat lain.. lagi2 bila tgh rushing.. pastu elok2 je jumpa kt mana2.. huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bila dah tak diperlukan nnt jumpa la barang tu.

      Huhu.

      Padam
  2. Ruang minda kita ni terhad Mas. Ada kalanya akan terjadi begitu sebab banyak hal yg diasak masuk dalam minda. Tak mustahil hal-hal begini akan terjadi.

    BalasPadam
  3. Dah tu, baju dan shawl ko yg hilang tu ke mana? Ada sesiapa yg ambil atau ko misplaced ke mana?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baju tak jumpa. Shawl dah jumpa. Tapi bkn kt tmpt yang aku pk aku letak. Aku rasa hantu yg sorok.

      Huahua.

      Padam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.