Rajin Menyinggah

Kenal dari Facebook

Isnin, Februari 23

drama melayu (3) : teman lelaki upahan

hello semua, selamat petang...

dalam banyak-banyak drama Melayu aku tonton online. ni lah first time ever aku tengok dua kali ulang. repeat again. dua kali ulang.

hurm. berhantu betul. nak beli novel dia. tapi tengah-tengah bulan ni duit tak in pulak. jadi ulang drama dua tiga kali. okey?

aku rasa jalan cerita dia menjadi. then, set dia cantik-cantik. memang kena lah rumah dan pejabat taukeh bisnes perabot.

pelakon talented dan bersahaja. tak kira lah, pelakon utama dan pelakon pembantu pun sama. 

tak logik dalam novel jadi real dalam drama.

tu aje. kbai.

hehe.

p.s : scene komuter tu nanti aku sambung kalo rajin. huehue. 

9 ulasan:

  1. Ooo... ini keje awak ye. Tgk tv berulang kali? Dah. Gi buat keje. Keje..keje..keje..

    BalasPadam
  2. haahla.. akak start tengok citer tu bila tengok gaya ungku ismail yang rasa geram je bila bercakap. banyak mulut betul. masa tu tertengok dah episod 5. lepastu, terus marathon tonton tengok dari episod 1.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huahua.
      Sama la situasi kite. Memula tgk episode 3.
      Nampak mcm cool je.
      Memang menjadi la semua watak. Tu yg try tengok novel mcm mana.

      Padam
  3. Aku pun suka citer tu. Tak de romantic macam Isthikarah Cinta. Atau sewaktu dengannya. Haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhuhu.

      memang lain dr yang lain. best kan?

      Padam
  4. ni yg aku lagi takut nak tgk nih takut terjebak cam ko. heheh.

    BalasPadam
  5. ya betul. mya pun sama, boleh tengok ulang2! memang sgt bersahaja dan sempoi. tak cliche sgt macam drama2 melayu yg ada skang ni hehe

    BalasPadam

Jom komen ramai-ramai...



Si Tulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.