Pengikut (Blogspot)

Khamis, 15 Januari 2015

partner & other partner (8) : hadiah

Hello semua, selamat malam....

Lama sangat perap idea dari tulis blog. Rasa tepu otak. Haha.

Ok. Hari ni aku cerita pasal aku dengan Lokman. Macam dah lama tak cerita. Asyik keje je.

Satu malam tu, aku tak boleh tido sebab esoknya aku kena buat presentation. Aku ni memang ada perangai "rama-rama dalam perut"

Aku tak tido kot sampai 0330 pagi. Lokman dan Nyuning (kucing gedik aku) lawan dengkur dengan kruh-kruh. Sorang belah kanan, sekor belah kiri.

Bile aku nampak Lokman macam kalih badan, aku cakap la...

Aku : Abang, kite tak boleh tido.

Lokman : Hurm....

Krik krik dalam seminit dua. Tetibe bersuara,

Lokman : Tido la, dah kenape?

Aku : Kite takut la nak present (baca sebagai priee) esok.

Ujar aku, dengan nada sayu mengenang nasib.

Lokman : La, ape nak takut present (prey) tu kan hadiah.

Aku macam speechless. Nak gelak sorang-sorang macam tak relevan lak malam buta gitu, nak bagi penampo orang tu tengah mamai. Hahahaha.

Tu je nak kongsi. Kbai.

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.