Pengikut (Blogspot)

Sabtu, 6 Disember 2014

partner & other partner (7) : kata-kata yang "play-save"

hello semua, selamat petang...

seusai solat Isyak, dan berbaring lepak di katil. sambil memangku kucing bernama Nyuning dan suami di sebelah. aku berborak santai dengan Lokman beberapa perkara di tapak, menjurus kepada apa yang dibeli sebelum pulang ke rumah. 

bercerita hal tudung satin cantik dan kedai yang nampak gorgeous kat Pekan Ijok. sebenarnya aku yang banyak membebel, Lokman senyap je. aku tiba-tiba tanya kat Lokman macam ni :

Aku : Abang, cantik tu macam siapa?

Lokman : cantik tu macam Mastura la.

Aku : Alrite....

lalu aku bangun dan mengangkat bakul baju-baju kotor untuk dibasuh ke dapur. 

aku tahu Lokman penat, malas layan aku sembang. so, dia "play-save" dengan puji aku cantik.

honestly, kalau suami yang puji cantik for sure isteri suka.

hakhak. dah nampak mainan macam mana sekarang?

kbai. 

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.