Pengikut (Blogspot)

Rabu, 26 November 2014

scene komuter (1) : bestnye komuter

hello semua, selamat pagi...

sekarang kalau ulang-alik Bangi, aku prefer untuk naik komuter. Encik L sibuk dengan kerja sub-kontraktor di Putrajaya. bina laluan pejalan kaki berbumbung.

compare masa zaman asrama tingkatan empat dan universiti dulu, aku lebih suke kemudahan komuter zaman sekarang : 

1. aku suka komuter sekarang sebab on-time. itu yang paling penting untuk semua users. dengan on-time automatically kite akan set waktu yang terbaik untuk naik komuter. moreover, kite tak perlu risau lagi untuk transit dan tukar tren. semuanya on-time. 

2. komuter sekarang laju sikit dari yang dulu. yelah, ada masuk Majalah 3 dulu-dulu cerita pasal Prasarana tukar enjin ke sistem ape. memang lebih memudahkan semua orang. hehe. beria pulak aku terangkan.

3. bile duduk dalam komuter dan bateri handphone kong? jangan bimbang ade soket disediakan. betul kat tempat duduk berkembar dua, ada soket kat tepi tu. tu lebih memudahkan jika perjalanan korang panjang. 

4. bile singgah KL Sentral boleh mengular sekejap tanpa Encik L. ooops. hahahaha.

kbai. 


Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.