Rajin Menyinggah

Kenal dari Facebook

Rabu, November 26

scene komuter (1) : bestnye komuter

hello semua, selamat pagi...

sekarang kalau ulang-alik Bangi, aku prefer untuk naik komuter. Encik L sibuk dengan kerja sub-kontraktor di Putrajaya. bina laluan pejalan kaki berbumbung.

compare masa zaman asrama tingkatan empat dan universiti dulu, aku lebih suke kemudahan komuter zaman sekarang : 

1. aku suka komuter sekarang sebab on-time. itu yang paling penting untuk semua users. dengan on-time automatically kite akan set waktu yang terbaik untuk naik komuter. moreover, kite tak perlu risau lagi untuk transit dan tukar tren. semuanya on-time. 

2. komuter sekarang laju sikit dari yang dulu. yelah, ada masuk Majalah 3 dulu-dulu cerita pasal Prasarana tukar enjin ke sistem ape. memang lebih memudahkan semua orang. hehe. beria pulak aku terangkan.

3. bile duduk dalam komuter dan bateri handphone kong? jangan bimbang ade soket disediakan. betul kat tempat duduk berkembar dua, ada soket kat tepi tu. tu lebih memudahkan jika perjalanan korang panjang. 

4. bile singgah KL Sentral boleh mengular sekejap tanpa Encik L. ooops. hahahaha.

kbai. 


14 ulasan:

  1. Komuter sekarang dah upgrade ekk..:))

    BalasPadam
  2. Lama dh xnaik komuter, rindu komuter yg sejuk.....>__<

    BalasPadam
  3. Oho... sambil-sambil tu dpt peluang mengular ye:)
    Kalau kakak ada kemudahan itu di JB ni pun kakak tak nak drive - senang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tapi kite kena banyak berjalan sikit kak.

      lepas naik komuter kena naik bas / teksi ke tempat keje.

      kalau tak biasa jalan kaki memang leceh sikit...

      Padam
  4. Saya dah lama betul tak naik komuter...dah ontime? Alhamdullilah...ada penambahbaikan..dan saya tak pernah tahu ada soket utk charge handphone...hihihih

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah on-time dah.

      takde lah bertapa kat KL Sentral setengah jam kalau nak transit.

      paling2 15 minit dah sampai tren berikutnya :)

      Padam
  5. baguslah klu komuter dah meningkatkan mutu perkhidmatannya...klu dulu dulu tu selalu sht mungkir janji, kata sampai 8:30 tapi 9:15 baru sampai.

    BalasPadam
    Balasan
    1. alamak....

      teringat memori lama ke wan?

      huhuhu.

      Padam
  6. i ni teruk..komuter pun tak reti naik..haha...penang belum ada komuter...kena tunggu kot2 ada rezeki hijrah sana baru la merasa naik pengangkutan awam..

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhuhu. takpe kak murni...

      org penang tak reti naik komuter takpe.

      org kl pun ado yg tak reti....

      Padam
  7. Komuter??? On time???
    Wahhh...satu pembaharuan yg drastik.
    Hujung mggu ni nak cuba la...klang-kl sentral...

    BalasPadam
    Balasan
    1. jom.

      layan pi makan seafood kat pelabuhan klang...

      Padam

Jom komen ramai-ramai...



Si Tulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.