Pengikut (Blogspot)

Sabtu, 29 November 2014

mesyuarat mingguan (3) : carrot & rabbit

hello semua, salam sejahtera...

perbincangan berkenaan dengan "next movement" untuk perkara-perkara teknikal adalah diperlukan antara seorang Ncik Bos dan pekerja-pekerjanya.

perbincangan selalu merumus kepada kewangan dan kepada cara kerja dan kepada bagaimana "public relation" kita dengan agensi / syarikat yang lain.

Ncik Bos : Amir dah sampai mana dah Mas?

Aku : saya belum hantar gambar lagi bos...

Ncik Bos: tengok, kerja pending. part kite pending dah berhari dah tak hantar-hantar lagi benda tu. bile nak hantar?

Aku : nanti kejap lagi saya drop-by. ambil gambar terus send kat Amir.

Ncik Bos : tolong lah tolong.

Aku : ye, bos. (cuak dah, sebab kena tinggi suara)

Ncik Bos : kalau ko tak beri carrot, macam mana rabbit nak makan?

perumpamaan berat ouh. sungguh tak faham aku. haha!

kbai. 


Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.