Rajin Menyinggah

Kenal dari Facebook

Rabu, Oktober 8

07-10 : 4 tahun (2)

hello semua, selamat petang....

tiada yang lebih indah dari apabila seorang jurutera merekabentuk sesuatu bangunan dan pengguna excited nak tinggal dan menginap dalam tu.

tiada yang lebih indah, apabila pengguna menyukai bangunan tersebut dan mengatakan ia cantik dan kemas.

rasa lupa pulak waktu bergaduh dengan kontraktor masa cikgu-cikgu ber-selfie dengan tempat duduk dan bilik guru baru.

wow. what a amazing feeling. jadi engineer. thanks kepada cikgu-cikgu SMK Raja Abdullah, you make me feel great.

dah empat tahun baru rasai. 

dulu masa study, UTM punya lagu spell out "perkhidmatan kepada watan"

hari ni, baru aku mengerti maksud itu.

adey-chiau.

6 ulasan:

  1. rindu jugak zaman belajaq dl.. huhu

    BalasPadam
  2. Yang merekabentuk bangunan tu bukan arkitek ke ?
    Tanya je ? Orang kata malu bertanya sesak jalan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhuhu.

      thanks pak ngah sebab singgah blog ni. rase terharu pulak.

      engineer structure responsible untuk design rasuk, tiang, bumbung, laluan paip air, paip najis dan longkang untuk sesuatu building. serta dapatkan kelulusan daripada pihak berkuasa tempatan.

      simple job dan tak sangka impactnye.

      huhu.

      Padam
  3. aik... rasanya arikitek yang bangga kot. kita design structure je...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak kire...

      kalo tak design beam cantik-cantik pun tak kemas gak bangunan tu...

      cantek mane la pown drwing arkitek tuh...

      huhu

      Padam
  4. Sebuah penghargaan yg tidak boleh dilahirkan dgn kata-kata
    Tapi mampu tersenyum sampai nak lelap mata.

    BalasPadam

Jom komen ramai-ramai...



Si Tulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.