Rajin Menyinggah

Kenal dari Facebook

Selasa, April 1

partner & other partner (2)

hello semua, selamat petang...

"other partner" ni kira beruntung kan?

"partner" tak pernah nak membebel panjang or tarik muncung bila "other partner" pulang lambat dari kerja sehingga ke tengah malam. siap bawak "partner" tido ofis lagi.

kadang kala "partner" makan malam sebelum "other partner" balik dan siap boleh temankan "other partner" lagi. takde pun nak membalah pasal balik lambat.

kadang kala "other partner" tak kemas bilik, "partner" tolong sapu separuh. tolong lipat baju dan kemas katil. kadang-kadang masak. basuh baju dah memang tanggungjawab "partner"

"partner" kesian, dah tido baru "other partner" sampai rumah tu pun "partner" masih boleh lontarkan senyuman paling manis untuk hantar "other partner" pegi kerja keesokannya. tak merungut pun.

"partner" ni boleh tahan toleransi jugak. sampai "other partner" naik segan dengan "partner" sebab tak jadi isteri solehah seperti orang kita cakap.

tapi macam mana "partner" dikhabarkan pada orang ramai adalah salah seorang yang mempengaruhi "other partner" untuk berhenti kerja walhal "other partner" kesian tengok jenis rumah tangga yang macam ni.

di mana permulaan kata-kata tentang "partner" adalah salah sama sekali.

adey-chiau.

14 ulasan:

  1. Errrr...ko nk benti keje ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab aku taknak benti kerja la, aku pelik orang cakp macam mana die boleh pengaruh aku nak benti...

      Padam
  2. pening dah ni siapa partner, siapa other partner.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. ewan, faham2 sudah lah...aku faham sapa "partner" and "other partner" tu..
      laki bini laaa..sape lagi...

      Padam
    2. biarlah tersurat dalam tersirat...

      huuu~!

      Padam
  3. pg tadi dengar tazkirah kat IKIM tajuk kebahagian & perbezaan kisah husband n wife, best juga.. Memahami perbezaan yang membawa maksud lain-lain.. hehe..
    ok takde kaitan. tp, kalau ada masa, mas dgrlah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhuhu.

      ade kaitan sikit. terima kaseh ats info

      :)

      Padam
  4. bz dengan urusan kerja ea punzel. bertuah dpt partner yg amat memahami.

    chuu

    BalasPadam
  5. baguslah kalau saling memahami dan bertolak ansur...ko balik lewat sebabkan kerja. bertabah okeh. tiba masa semuanya akan ok...kalau rasa berhenti kerja adalah terbaik, teruskan. persetankan aje kata orang yg kata L pengaruh ko...dorang takde dalam 'kasut' korang.

    BalasPadam
  6. berkali2 baca tuk faham. ahahha lembs sket..

    BalasPadam
  7. Samada partner atau other partner ibarat kaki dan tangan yg punya kiri dan kanan. Keseimbangan sangat penting dlm melaraskan keserasian hidup. Alhamdulillah selagi tidak ada cacat celanya jgn sesekali merasa ada kurang. Sedikit terpelicuk itu biasalah. So let it be... jgn simpan dlm hati. Yg penting sama-sama seiring sejalan...

    BalasPadam

Jom komen ramai-ramai...



Si Tulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.