Pengikut (Blogspot)

Selasa, 8 April 2014

bubur ayam segera

hello semua, selamat petang...

actually, kepala macam nak pecah. entah kenapa.

semalam, aku terasa nak makan bubur nasik masak sendiri kat rumah. dalam bayangan aku, bubur mesti ada ayam cincang-cincang dan carrot. dimasak sebati dicampur dengan kiub pati ayam dan garam secukup rasa. kemudian ada telur itik yang diasinkan; semua untuk menambah perisa. 

aku berpindah. oh lupa bagitau. banyak benda tak setting baik lagi. then; Encik L suruh aku masak dalam periuk nasik. itu yang ada pun. akhirnya bubur nasik idamana bertukar rasa macam meggi ayam tapi mee ganti dengan nasik. disgusting bile ingat balik. sebab aku sayangkan makanan yang dimasak, aku makan je sampai habis. walau tak kena dengan selera aku. 

nak menangis pun ada rasanya. tapi macam over sangat pulak kalau menangis. 

kenapa blurr ni? banyak kerja tau. adey-chiau.

13 ulasan:

  1. Balasan
    1. hahaha.

      kalau baby mesti die suke, sebab bubur tu jadi hancur.

      Padam
  2. Tak ckap pon dah pndah...nnt ai dtg uma kau bole?haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. takde ape yang boleh cerita pun pasal pindah ni...

      boleh, kalau senang nanti datang la

      :)

      Padam
  3. letak kiub kot jadi rasa mcmtu.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. mungkin jugak.

      yang lagi sedih, bila lokman tak sentuh lansung bubur tu...

      Padam
  4. Aku dapat rasakan tu masin. Kan????

    BalasPadam
  5. first bubur segera aku try..sumpah tak sedap -__-

    BalasPadam
  6. dah lama betul x mkn bubur nasi :(

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.