Pengikut (Blogspot)

Selasa, 8 April 2014

bubur ayam segera

hello semua, selamat petang...

actually, kepala macam nak pecah. entah kenapa.

semalam, aku terasa nak makan bubur nasik masak sendiri kat rumah. dalam bayangan aku, bubur mesti ada ayam cincang-cincang dan carrot. dimasak sebati dicampur dengan kiub pati ayam dan garam secukup rasa. kemudian ada telur itik yang diasinkan; semua untuk menambah perisa. 

aku berpindah. oh lupa bagitau. banyak benda tak setting baik lagi. then; Encik L suruh aku masak dalam periuk nasik. itu yang ada pun. akhirnya bubur nasik idamana bertukar rasa macam meggi ayam tapi mee ganti dengan nasik. disgusting bile ingat balik. sebab aku sayangkan makanan yang dimasak, aku makan je sampai habis. walau tak kena dengan selera aku. 

nak menangis pun ada rasanya. tapi macam over sangat pulak kalau menangis. 

kenapa blurr ni? banyak kerja tau. adey-chiau.

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.