Pengikut (Blogspot)

Jumaat, 17 Januari 2014

"superhero" adalah seorang yang "smart but dump"

hello semua, selamat pagi...

Thaipusam hari ni. tapi aku tengok jalan MRR2 ke arah Kepong-Sungai Buloh adalah terkawal. Sungai Buloh sampai Selayang ada dalam 10 minit dah sampai.

ape benda aku nak membebel hari ni eh?

entah. aku kat ofis. cadang nak buat kerja-kerja "paperwork" tertangguh. semenjak aku kahwin, korang tanye lah "office crime" ape yang aku tak buat?

semua aku buat. pertama sekali aku sampai ofis pukul 1000 pagi. hampeh kan. tu di saat Encik L kerja ikut tukang-tukang kampung. yelah. beliau dengan hidup beliau dan aku dengan hidup aku. ni baru 2 hari Encik L dapat kerja kimpal dekat Sungai Buloh. tu pasal aku pun mengikut pergi ofis on time. 

secara jujur, semangat kerja aku dah mulai luntur part by part sesejak insiden "prinsip kerja"; aku rasa Ncik Bos Botak berat sebelah. semua pertolongan ikhlas aku berlalu pergi. 

apetah aku dah kahwin, aku ada berlambak-lambak kerja pending. dulu masa kebujangan, aku boleh stay ofis sampai 1200 malam then naik tidur. masa untuk ber"paperwork" adalah tenang. aku jarang buat "paperwork" siang. siang selalu aku fokus jalan-jalan lawat site. 

bile titik fokus tu dah berubah. errm, korang faham kan macam mana. time tu semua kerja kau nak sumbat di hari siang. baru kau sedar yang kau sebenarnya bukan "superhero". kahkahkah.

bila last week, masa meeting Ncik Bos Botak tembak aku dengan ayat "you are smart but dump". gila punya sentap. beliau anggap aku tak show talent aku 100 percent macam dulu. 

entah la. kecelaruan minda. 

tapi jangan fikir banyak sangat lah. just work and earn money.

adey-chiau.


p.s : no heart feeling. hanya perlu jalan ke depan. huhuhu


Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.