Rajin Menyinggah

Kenal dari Facebook

Jumaat, Disember 6

mengapa awal?

hello semua, selamat pagi....

pagi-pagi lagi aku dah terpacak kat ofis. ni semua salah Encik L sebab aku kena "game" dengan beliau. pelik aku tengok beliau tak tido. beliau bisik kat telinga tadi

Encik L : eh sayang dah 0630 ni, dah lambat. kata nak pegi site awal hari ni?

baik je takde marah-marah macam selalu. aku pun bangun. terpisat-pisat muka pun tak marah. pelik kan? pelik, pelik...

lepas tu aku pun amek tuala nak pegi mandi; sekali aku tengok jam baru pukul 0600. siot!

aku pun terus la mandi ye tak?

takkan nak sambung tido. 

lepas tu pukul 0730 dah kena bambu suruh pegi ofis.

aku pun sampai la ofis pukul 0800.

tu je mengapa aku datang awal hari ni.

sekian terima kaseh.


18 ulasan:

  1. hahaha..lain kali jgn caye ckp die...tgk dlu jam bru bgun...kehkehkeh...
    jd pekerja contoh la kau arini...wahahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. nk tgk jam macam mana, semua hp kat tangan die.

      tak tido layan internet je lah die.

      Padam
  2. Kakak Sr kena tunjuk contoh pada adik2 praktikal...

    BalasPadam
    Balasan
    1. senior tang mana pun kalau asyek kena condam dengan bukan salah sendiri pun letih jugak kadang2.

      Padam
  3. eh, aku pun sampai awal ari ni... aku pon pelik sebab aku sempat sediakan breakfast [sandwich telur je ponnnnn huh], pastu sampai ofis awal. aneh ni. jalanraya mcm lancar je hari ni.

    tapi entry ni berkenaan ko kena bambu dgn bos kan. heheh.. aku gi citer pasal diri aku plak. aku hanya mampu suruh ko bersabar. bos ko tu mmg gitu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul-betul...

      hari ni jalan lancar jer...

      * ko jangan emosi sangat mcm aku, nnti semua orang tak suke kau. sebab kebanyakan orang takkan rasa ape yang die buat tu salah dalam jangka masa yang singkat. which mean ape2 yang terjadi dalam company semua salah bos. tp diorang tak sedar jugak yang kptsan yang dtg dr bos tu ialah reaksi dari kata2 korang kepada die. tu yang kena faham betul2...

      Padam
  4. balas la balik. smbung je tdo.. hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hakhak.

      maksud kau balas balik tu, kejutkan die awal ke?

      mana mgkin sebab memang hari2 die kejut aku pun...

      Padam
  5. haha kesian punzel..hari ni sya tido si payeh sibuk suruh bgun pi keje huhu

    BalasPadam
  6. Salam jumaat cik repunzel..ok la dpt g keje awal ni.hehe..klu sya..sya smbung tido blik dgn bju2 keje.haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huahua.

      Pernah jugak wat mcm tu.

      Lps tu encik L akan perli mcm ni 'kenapa tk mandi dr mlm td je, kan senang?'

      Haha.

      Padam
  7. kalau bgn awal mana pun, tetap g kerja time mcmtu juga.. hehe..

    BalasPadam
  8. Tetiba aku rasa encik L kau sweet. Hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sweet tang mana?

      Lnsg tk korea okey!

      Hehe.

      Padam
  9. hehe... lepas ni bangun tu xleh terus mandi..kena tgk jam dulu... keh keh

    BalasPadam

Jom komen ramai-ramai...



Si Tulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.