Pengikut (Blogspot)

Selasa, 17 Disember 2013

it's pain!

hello semua, selamat tengah hari...

azan zuhur berkumandang; datangnya dari surau berdekatan dengan tempat kerja aku. insya-allah jika budget dari kerajaan lulus ia akan ditambah baik kepada masjid. kerana kapasiti solat jumaat telah mencecah kapasiti sebuah masjid. moga-moga dana yang diberikan cukup untuk menampung kos pembinaan tersebut. amin. 

tibe-tibe je terkenang pasal design tu. tak mula pun lagi. hakhakhak.

lately kan, aku sakit belakang. so datang kerja pun lambat. takde excuse kadang-kadang aku boleh beri. sakit sikit je pun belikat ni. tapi korang tau lah bile belikat dah sakit, nak bangun pun malas.

aku aspect kan kejap ke sakit. tampal koyok pun masih sakit lagi. minyak angin dan bla bla pun sama je. mak Encik L bagi aku air jemuju; first time dengar nama air tu. rasa air tu takde la teruk mana pun; rasa macam korang minum koyok. hahahaha. pun maseh takde perubahan. 

semalam pegi klinik panel ofis ni, malam baru bukak. doktor pun doktor lain dan bukan doktor kesukaan aku. aku nak tanya hal-hal perempuan pun segan. sebab doktor lelaki kan. 

aku rasa doktor tu pun tak bersedia nak jawab soalan aku. sebab dari luar kaunter aku dah tanya kat nurse tu; possible ke nak tanya hal-hal perempuan. nurse kata okey.

disebabkan aku ada dua masalah; aku mulakan dengan masalah sakit belakang.

belakang aku doktor tu tak sentuh pun. tanya je kat mana dan mana. then buat conclusion takde ape-ape. cuma muscle je bengkak. 

tu takpe lagi; bagi aku ubat tahan sakit. yang biasa ala panadol. 

siap cakap yang sakit aku takde benda. aku mulalah sentap.

aku sakit kot. kalau aku boleh baik sendiri, aku dah tak payah mintak ubat or tanya pendapat kat klinik dan yang paling penting tunggu tiga hari tak hilang barulah aku fikir nak jejak klinik. bukannya aku nak pegi klinik suka-suka; ada ke orang pegi klinik suka-suka?

aku terus je sound doktor tu 'kalau saya rasa sakit tu biasa, saya tampal koyok pun dah baik doktor'

terus beliau cakap 'okey saya tambah lagi satu ubat'

baru lah beliau tambah ubat tahan sakit yang kuat sikit kaler oren. 

lepas tu sebelum tanya soalan nombor dua; doktor tu macam nak suruh aku balik.

beliau cakap, 'belakang okey, dah takde ape kan?'

membantutkan aku untuk bertanya. 

aku bangun dan terus keluar. dalam hati aku, mungkin memang tak sesuai aku share problem aku dengan doktor ni. tak macam doktor yang selalu, even stress problem pun sanggup dengar.

tu je. babai.


p.s : jom makan biskut kering hup seng. teringin betul...




Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.