Pengikut (Blogspot)

Selasa, 17 Disember 2013

it's pain!

hello semua, selamat tengah hari...

azan zuhur berkumandang; datangnya dari surau berdekatan dengan tempat kerja aku. insya-allah jika budget dari kerajaan lulus ia akan ditambah baik kepada masjid. kerana kapasiti solat jumaat telah mencecah kapasiti sebuah masjid. moga-moga dana yang diberikan cukup untuk menampung kos pembinaan tersebut. amin. 

tibe-tibe je terkenang pasal design tu. tak mula pun lagi. hakhakhak.

lately kan, aku sakit belakang. so datang kerja pun lambat. takde excuse kadang-kadang aku boleh beri. sakit sikit je pun belikat ni. tapi korang tau lah bile belikat dah sakit, nak bangun pun malas.

aku aspect kan kejap ke sakit. tampal koyok pun masih sakit lagi. minyak angin dan bla bla pun sama je. mak Encik L bagi aku air jemuju; first time dengar nama air tu. rasa air tu takde la teruk mana pun; rasa macam korang minum koyok. hahahaha. pun maseh takde perubahan. 

semalam pegi klinik panel ofis ni, malam baru bukak. doktor pun doktor lain dan bukan doktor kesukaan aku. aku nak tanya hal-hal perempuan pun segan. sebab doktor lelaki kan. 

aku rasa doktor tu pun tak bersedia nak jawab soalan aku. sebab dari luar kaunter aku dah tanya kat nurse tu; possible ke nak tanya hal-hal perempuan. nurse kata okey.

disebabkan aku ada dua masalah; aku mulakan dengan masalah sakit belakang.

belakang aku doktor tu tak sentuh pun. tanya je kat mana dan mana. then buat conclusion takde ape-ape. cuma muscle je bengkak. 

tu takpe lagi; bagi aku ubat tahan sakit. yang biasa ala panadol. 

siap cakap yang sakit aku takde benda. aku mulalah sentap.

aku sakit kot. kalau aku boleh baik sendiri, aku dah tak payah mintak ubat or tanya pendapat kat klinik dan yang paling penting tunggu tiga hari tak hilang barulah aku fikir nak jejak klinik. bukannya aku nak pegi klinik suka-suka; ada ke orang pegi klinik suka-suka?

aku terus je sound doktor tu 'kalau saya rasa sakit tu biasa, saya tampal koyok pun dah baik doktor'

terus beliau cakap 'okey saya tambah lagi satu ubat'

baru lah beliau tambah ubat tahan sakit yang kuat sikit kaler oren. 

lepas tu sebelum tanya soalan nombor dua; doktor tu macam nak suruh aku balik.

beliau cakap, 'belakang okey, dah takde ape kan?'

membantutkan aku untuk bertanya. 

aku bangun dan terus keluar. dalam hati aku, mungkin memang tak sesuai aku share problem aku dengan doktor ni. tak macam doktor yang selalu, even stress problem pun sanggup dengar.

tu je. babai.


p.s : jom makan biskut kering hup seng. teringin betul...




22 ulasan:

  1. wey..ko pegnen erk?cinan hup seng pulak...
    hahaha..cpat bg ai ank agkat...

    BalasPadam
    Balasan
    1. banyak la ko...

      tak pregnant la...

      kalo pregnant takde masalah...

      ni masalah lain kot...

      Padam
  2. Pregnant la tu..bini aku dlu cmtu la.feveret hup seng lak tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. dan dan je...

      bukan geng...

      aku datang bulan.

      pelik dari hari asal...

      korang doa la aku pregnant...

      tu azam aku taun depan...

      haha!

      Padam
  3. ermmm kalo moon... itu laa yg 1st dan last g klinik tu... huk huk..buat sakit hati dan membazir duit je g situ..huhuhu...

    ermmm sakit2 pinggang bukan sebab pregnant ke? ermmm ermm...rasa mcm moon menyibuk2 plak..keh keh keh

    BalasPadam
  4. Mas cuba paramkan dgn daun cekur tumbuk dgn beras (beras tu kena rendam dulu semalaman) dah tu esoknya baru giling/tumbuk dgn daun dan buah cekur.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Daun cekur tu tk penah dengar la kite kak zakie...

      Nnt kite cuba2 cari...

      Padam
  5. cuba bawa bergantung dengan dua tangan
    insyaallah

    BalasPadam
  6. erm... ni swasta ke apa ni?

    kalau bayar, rasa macam tak ikhlas je kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Swasta... Tp bos aku yg bayar...

      Sian bos aku kan... Takkan dmm kot kena pitam2 seorang manusia baru nk bg advice?

      Padam
  7. saya byk kali jumpa doktor yang cam malasssss je nak layan. kekadang rasa mau terajang. tambah2 kalau swasta

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semua org nk tnjk skill terajang doktor ni?

      Sabar2...

      Haha!

      Padam
  8. ish mmg pantang aku kalo jumpa doktor yg sambil lewa mcm tu. Ada aku gi klinik kat jalan bangsar, gitu le jugak perangai doktor. Tak satu dua soalan, terus buat conclusion. Pastu bagi ubat gastrik. Sabar je la aku.

    Ko sure ke ko tak pregnant?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan... Stateskop pun tk pegang tp byr servis die... Bgla saranan yg membina sikit... Kalo tk kerana badan aku mmg lembik, aku tk mntk advice diorg... Haha

      Padam
  9. sakit belikat sebab postur duduk kat opis ke..?ke sebab2 lain..eh rimas, leceh..menyakitkan..lebih2 lagi kalau kena masa period...silap2 dengan doc nak tak nak je entertain macam tu boleh rasa nak sepak terajang...*tak padan dengan sakit belakang kan..
    apa2 pun..moga cepat baik yaa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cdgn murni mgkin dipertimbangkan kalo blkg aku tk sakit...

      Haha. Tak baik kan mcm tu?

      Padam
  10. sakit hati de doktor mcm tu..dah la chek mcm cincai je..
    grr...

    pegi klinik lainlah punzel...

    BalasPadam
  11. Aku pun bngang gak kalau kat tempat kau. Sebab tu aku tak suka jumpa doktor setiap kali sakit. Lagi baik tahan sakit sampai aku mampu. Huuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni punca dari tahan sakit ler reen.

      Bile dh tk boleh bgn, errmmm. Ape pun tk boleh.

      Haha!

      Padam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.