Pengikut (Blogspot)

Sabtu, 16 November 2013

cerita rambut (2)

hello semua, selamat pagi...

sesejak aku kahwin ni, aku rasa memang ada berubah sikit lah. lelaki tu sama je kat mana-mana. memang aku setuju; ye sekarang aku setuju. huahua.

pasal minyak rambut, Encik L tak pakai minyak rambut lelaki tu. beliau pakai minyak bayi, Baby Johnson tu. pun boleh buat minyak rambut kan.

Baby Johnson - Bau Lavender

masa bercinta :

Aku : abang, kite belikan warna purple tu, yang lavender tu. abang suka kan?

Encik L : okey sayang... tak kesah pun. mana-mana pun sama je. ni pun kire okey sayang dah beli.

Baby Johnson - Bau Original

masa dah kahwin :

Encik L : sayang ni kalau barang sayang beli betul-betul...

Aku : beli ape?

Encik L : shampoo die, make up die mesti nak kena sesuai dengan die. pasal abang beli suka hati je, ikut naluri sendiri tak ikut abang suka mana, tak ikut mana yang sesuai dengan abang.

Aku : errrk? kite tanya selalu abang cakap tak kesah. kite beli je lah. abang tak selesa yang mana?

Encik L : semua lah!

Aku : yang mana?!

Encik L : minyak rambut lah. abang tak pakai warna purple, abang pakai warna pink. nak tau tak, warna pink minyak dia lagi berat dari warna purple. barulah rambut boleh jatuh...

Aku : tak pernah tau pun...

sudah tukar tau sekarang. semua sudah tukar. hahahaha.

adey-chiau.





p.s : mari kita bermula sekali lagi. tak taulah berjaya atau tak. serahkan pada Dia.



Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.