Rajin Menyinggah

Kenal dari Facebook

Jumaat, September 13

tidak sesempoi dulu

hello semua, selamat pagi...

cerita demam kenduri dah habis. dah berlalu. kehidupan suami isteri baru bermula. 

tak senang. dan aku sangat jeles. semua tak kena. kenapa aku tak jadi Encik L? yang hanya ada sehelai jeans dan T-shirt untuk nampak handsome?

kenapa aku perlu keringkan rambut, ikat rambut, gosok baju, gosok tudung dan menghias tudung untuk nampak kemas sedangkan Encik L boleh duduk memandang angsa mandi di kolam dan layankan perasaan sambil menunggu aku?

damn! dulu aku lah insan paling sempoi atas dunia semasa bersiap pagi dan hari ni aku telah kalah teruk.

sekian, semoga hari esok aku boleh siap awal dari beliau.

adey-chiau.


p.s : Encik L sangat sabar, takde nak marah-marah kalau aku lambat :))




34 ulasan:

  1. hahaha..kau suruh la dia jd metroseksual...confirm kau menang...

    kau dok rumah nenek ke??siap ade angsa bagai...

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah...

      mula-mula ni memang aku stay rumah nenek sebulan dua...

      bulan-bulan depan kalo dah okey, carila rumah sewa

      :)

      Padam
  2. Aku nak komen jahat,
    baru2 dia sabar lah punzel..Orang lelaki..Kahkahkah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kata-kata kau memang masuk akal...

      sebulan dua time die tak boring ye tak?

      esok kalo dah boring mengadap, sedar-sedar jadi singa...

      wahaha!

      Padam
  3. okaylah kalau En.L tak bising2...
    Bolehlah punzel bersiap dengan aman damai...

    cuba bising kalu, tudung yg senang bentuk pun time2 tu jugak nak senget benget..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu..

      die okey je, yang selalu bising dan memekak tu aku je nur...

      yang lagi best, kalo tiap-tiap malam ada tazkirah suruh siap awal...

      tu yg tak sanggup tu...

      Padam
  4. ye, Ros setuju. memang kita ni wanita agak lambat bersiap kan.. takpe, nanti practise siap cepat-cepat .. hihi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hikhik.

      memang aku nak belajar cara siap cepat-cepat...

      Padam
  5. harap-harap dah lama-lama nanti L tetap sabar menanti.

    Punzel...ko standby gosok itu ini dari malam. pagi ko mandi dulu siap2 dulu baru kejut L....cara-cara nak menang. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. errr...

      kalau die yang kejut aku bangun, mcm mana pulak aien?

      haha!

      Padam
  6. Ini belum ada anak lagi dik...
    Bila ada anak masa Mas bersiap Encik L akan siapkan anak.
    Haaa.... masa tu baru sama-sama sibuk nak bersiap. Isteri siap, suami pun siap tak ada yg kena tunggu lama dah... (bilalah agaknya... setahun lagilah kot hihi.... amin)

    BalasPadam
  7. salam...
    biasala perempuan bersiap..nak pakai tudung pakai bedak calit lipstik lagi..
    tak per suami pun sabar menunggu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kurang-kurang setengah jam baru settle.

      kalo lelaki sudah mandi, 2 minit dah siap...

      haha!

      Padam
  8. ececeh macam mana rasanya jd isteri org hihihi cantik depan suami xsalah hee

    BalasPadam
    Balasan
    1. depan suami la muke paling serabai...

      huahua!

      Padam
  9. nasib baik Encik L sangat sabar...btw , best jadi seorang isteri ? kihkih

    BalasPadam
    Balasan
    1. jadi seorang isteri lebih tenang daripada menjadi kekasih dulu.

      ketenangan ni lah amat bermakna buat aku...

      Padam
  10. Pakai tudung sarung je la punzel..cepat.. tak pun malam2 gosok baju kerja dulu. kalo nk lagi seng hujung minggu gosok terus baju utk seminggu kerja..tips berguna taw ni hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gosok baju seminggu tu memang aku tak sanggup. Haha.

      Encik L tak suke tgk aku pakai tudung sarung pun masalah jugak. Haha.

      Takpe, lepas ni kite cuba sehabis baik!

      Padam
  11. hahaaa, selamat memahami perasaan kaum lelaki...

    BalasPadam
  12. Balasan
    1. Kak WC, die memang insya allah sabar. Cuma kena tau bnd2 yg die sensitif.

      Padam
  13. tahniah sekali lagi cik rapunzeel...letih kenduri memang makan masa nak hilang. hehe...macam ada competition antara kamu dan encik L...hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tkde murni...

      Kadang2 jeles. Sebab semua kerja rumah Encik L reti. Aku mcm salah je segala...

      Padam
  14. wow..bgs perubahan ko tu..selalunya terbalik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhu.

      Kalau suami complain itu dan ini...

      Terpaksa la kite berubah, kemas depan suami...

      Padam
  15. kebanyakan lelaki mmg akan sabar..benda baru biasalah.muahaha...

    sy dengan en suami sy menang klu bersiap dulu,beliau mandi pun lama macam perempuan.huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Untung ape dapat suami mandi lama...

      Dapat curi masa... Haha!

      Padam
  16. haha.. selamat menempuh alam rumahtangga.. hihi..
    sokong juga ckp ain. siap awal2 baru gerak L, barulah WIN..yeay.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhu.

      Tak boleh jugak...

      Sbb nnt kite yg kena berkemas sorg2...

      Padam
  17. alamak... terlambat ke nak ucapkan selamat pengantin baru...
    lepas ni tak mau gaduh2 okey, gaduh2 manja takpe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks...

      Gaduh sikit2 je...

      Tp skang kena dgr ckp suami la... Tak boleh la nk mcm dulu bulldose melawan...

      Padam

Jom komen ramai-ramai...



Si Tulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.