Pengikut (Blogspot)

Ahad, 15 September 2013

endau-mersing

Hello semua, selamat petang...

Satu hari yang penat. Bangun pagi pergi mandi laut dan memancing.

Tengah hari makan lauk ketam fresh cili api. Petang sikit pegi memukat anak ikan bulu ayam 2 kali.

Balik tu pulak makan ketam goreng tepung sebagai minum petang.

Kejap lagi nak gerak balik kuala lumpur. Percutian yang ringkas dan cepat. Janji Encik L dapat happy hour aku dah puas hati dah.

Next time boleh datang sini lagi. Haha!

Ni kat mersing. Kampung Cik Shida. Alang-alang singgah dari kenduri Puan Hawa ye.

Takde ape nak tulis dah. Nak packing balik before Encik L bising. Adey-chiau. Assalammualaikum.

p.s : akibat takut di"anjing" sampai kuala lumpur, encik L gagahkan jua panjat pokok kelapa. pakai tangga la tapi. Haha!

Published with Blogger-droid v2.0.8

16 ulasan:

  1. amboii....ketam fresh tuuu...!
    terliur dibuatnya..!

    semoga selamat sampai ke kota metropolitan...hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang tk terkata sedapnye...

      Makan sampai muntah org ckp

      Padam
  2. Sedapnya ketam fresh! Moga selamat tiba ke destinasi yg dituju ya.

    BalasPadam
  3. permainya suasana kampung.
    nikmatilah!

    BalasPadam
  4. ni pun boleh dikira honeymoon gak ni :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. takdak honeymoon.

      ni cuma nak tenangkan fikiran je...

      hehe.

      Padam
  5. percutian yang ringkas dan padat la paling best sekali....sebabnya tak perlu nak dirancang-rancang sangat. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la pasal...

      yang dirancang perlukan ongkos!

      huhu.

      Padam
  6. ketam masak lemak cili api tu memang feveret arr.. semoga selamat perjalanan tu yer :)

    panjat pokok kelapa semata nak petik buah kelapa bagi si isteri :) hihihi.. sweet:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan untuk isteri la...

      untuk kawan ofis isteri, sebab die dah berjanji waktu mula-mula sampai.

      haha!

      Padam
  7. Kira makan angin jugalah ni - tapi makan angin pengantin baru kita panggil honeymoon kan:)
    Kelapa muda utk ole-ole kawan punya pasallah ye...
    Kalau bahasa kakak panggil kelapa muda degan - best kakak suka.

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu.

      tu la pasal... tibe-tibe je kite pun suke air kelapa tu...

      Padam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.