Rajin Menyinggah

Kenal dari Facebook

Rabu, Julai 24

ramadhan hari kelima belas : makan besar, perut bertambah besar

hello semua, selamat malam...

hari ni gile pegi bazar; area Selayang Mall. walaupun combo dengan pasar malam, hati aku rasa macam happening.

murtabak, nasik minyak, burung puyuh goreng, kuih masalode, keropok lekor dan buah naga.

bersama dengan air F&N Strawbery dari Speed Mart.

kenyang. alhamdullilah. semoga esok tidak tamak seperti ini lagi.

hormon turun naik adalah lebih bernafsu makanan berbanding orang berpuasa. masya-Allah.

adey-chiau. 

18 ulasan:

  1. ohh..biasalah tu...
    hehehehe...

    Nur pula berbuka mkn kueh cara berlauk ngan air...
    itun je... alhamdulillah kenyang.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhuhu.

      simple je kuih dgn air. tak mcm kite, 5 6 menu...

      Padam
  2. Bahayakan bazar. Rambang mata je heheh

    Btw tema raya sy memang ijau turqoise hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhuhu.

      tu la pasalnye.

      kena sekat duit lain kali.

      :)

      Padam
  3. Mata yang lapar tu... tak pe kalau abis makan

    BalasPadam
    Balasan
    1. masalahnye, murtabak tak sentuh lansung...

      huhu.

      Padam
    2. tak buat morey murtabak tu?

      Padam
    3. semua orang dah kekenyangan...

      masing-masing 5 6 plastik...

      Padam
  4. kalau ko beli banyak, tapi semua habis takpe nok, jangan ko beli banyak, sudahnya ke tong sampah mmg membazir sgt dah tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ade yang tak bersentuh mak...

      tu yang rasa membazir tu...

      Padam
  5. Kite pun penggemar masalode jugak! tapi sepanjang puasa ni belum beli lagi..
    beringat bila berbelanja ya..lebih2 lagi makanan memang mahal dari biasa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tau takpe..

      kuih sepotong menjadi-jadi mahalnya...

      Padam
  6. Makan sendiri ke Mas? Kalau betul memang boroi perut dibuatnya hihi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. makan sendiri la...

      mane ade kongsi dengan yang lain...

      hihi!

      Padam
  7. Tahun ni kakpb boleh kontrol nafsu mkn...hihi....nk kurus konon. Kdg terbabas jg.
    Jgn pegi bazar kalau taknak mmbazir:-)

    RC....geram tgk anak bulu awak tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhuhu.

      kite ikut akak rumah kite.

      kalau die masak kite tumpang, kalau die pegi bazar, kite pun join sekaki...

      tp die makan sikit, kite makan banyak.

      Padam

Jom komen ramai-ramai...



Si Tulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.