Pengikut (Blogspot)

Khamis, 25 Julai 2013

ramadhan hari keenam belas : belang in the house

hello semua, selamat tengah hari...

sebab ada beberapa blogger yang geram tengok Belang. 

mari aku tepek beberapa gambar comel dari facebook Cik Shida. mat salleh farmville pun like tengok muka Belang yang berlakon cute ni tau.

Belang seekor kucing garang sebenarnya. nak kendong pun kena ada cara. silap-silap nanti tangan kena ngap. kalau tak kena ngap pun bercekau-cekau la tangan tu nanti. 

garang-garang pun tetap ada kuntumnya. takut kepada kucing baby dan sugar glider. takut dengan bunyi guruh, mercun dan gas-gas yang boleh meletup serta takut dengan anjing. walaupun abang kawasan.


Belang dan Maknya. Same kan?? Haha!

Gambar dalam dakapan Maknya.
Hanya mak aje yang bebas mengendong ape saje cara.

Berat badan Belang. almost 7 kg tau...

Meminta-minta makanan di Kedai Makcik
Ade rupe senyum kan?
Belang ada satu kelemahan. Bila tido tak ingat dunia.
Ni lah akibatnya... hahaha

Lagi satu pembulian ketika tidur. haha!

Mana tak lena. Maknya bagi bantal empuk. Siap ada dolphin lagi.


Pembulian lepas bangun tido
Me and my best friend. Katenye...

Ni musuh Belang, Ah-ren.
Tapi bile time makan, kautim!

okey. tu je gambar Belang. saje buat tatapan mata.

aku nak g firm arkitek jalan-jalan. 

salam sayang semua. adey-chiau.


p.s : jangan sentap-sentap Ramadhan ni bang, tak baik... hikhik


22 ulasan:

  1. woi penimbang kau rosak kot? apesal belang lebih berat dari aku wakakakakaka!

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha.

      jgn la geng...

      kecik hati belang...

      Padam
  2. eh berat belang sama dengan aku la.. boleh geng ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. maaf...

      belang gang ngan org yg lebih berat dr die je...

      mcm aku.

      haha!

      Padam
  3. bambamnya belangg..!
    geram Nur tgk....
    7 kg?? berat gilerrr

    punzel bagi mkn apa?

    Muka dia mmg nmpak ganas...
    sesuai jadi abang kawasan, tapi sayangnya penakut..
    hahaha....

    BalasPadam
    Balasan
    1. bagi makan tuna dalam tin.

      satu tin satu hari...

      puas betul hati die...

      Padam
  4. comelnyerrr si belang... nampak cam garang sgt..hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan nampak moon. tapi memang garang pun

      :)

      Padam
  5. tak baik ko buli dia nok...hahaha...

    BalasPadam
  6. Mak belang bukan main posing senyum tapi belang buat muka selamba je..

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhuhu...

      kena la jaga macho diri kak...

      :)

      Padam
  7. keh keh keh...senyum lieya tgk satu2 pic ....yg pakai baju tu kelako tu...kemain lagi hah...baik plak tu tak cakar2 hah...mesti manje ni kan....

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak manje.

      belang garang... tp bile tido lena memang tak sedar ape dah orang buli...

      Padam
  8. Balasan
    1. baju ni menganjing je...

      sebab belang kan jantan.

      huahua.

      Padam
  9. aku juga pencinta haiwan comel ini.
    gebu berisi ya si belang.

    BalasPadam
  10. alahai comelnya si belang ni.suka tgok aksi dia..pakai gaun tu paling best..belang ni perempuan ka?huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Belang jantan...

      Kami dok nganjing die pakai gaun...

      Walaupun die kucing...

      Hekhek

      Padam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.