Pengikut (Blogspot)

Isnin, 22 Julai 2013

ramadhan hari ke-dua belas : maksu, kau hebat!

hello semua, selamat malam...

puasa sabtu ahad dengan keluarga adalah awesome. maaf kepada gang-gang blogger di Kopitiam. keadaan tak mengizinkan lansung. bukan taknak tumpang sesiapa, tapi ada tunang yang pakai kereta aku; disamping banyak barang yang hendak dibawa balik ke Selayang menampakkan sesuatu yang weird pulak depan mak ayah aku nanti. 

hari ni petang, Faizah sampai rumah aku. masa tu beliau tido. aku pun tido sekaki lepas balik dari Giant. wohoho.

bangun je tido dalam pukul 4 petang, terus je sebut 'Pocoyo?'

Siri Pocoyo - Disney Junior

sebut pulak pasal game dalam android nama Bubble. Faizah nak layan game tu. aku pasang la. for sure, aku carik level kelas bawahan 1 sampai 10 ye tak? untuk budak umur 4 tahun kot.

setelah mencuba dan mencuba, ada satu level yang Faizah tak lepas. 

Faizah : Mak Su....

aku pun amek android dan tunjuk skill. lalu melepasi level tersebut disamping mendengar bunyi suara tepukan tangan dalam android. tambahan lagi...

Faizah : Maksu, kau hebat! (suara ala Dora the Explore)

sambil menunjukkan 'thumb up' pada aku. 

hahaha. lucu la dalam hati ada bangga. adey-chiau.
 

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.