Rajin Menyinggah

Kenal dari Facebook

Isnin, Julai 1

melihat budak makan dadih

hello semua, salam blues...

semalam ada kenduri tahlil kat rumah nenek. macam-macam orang tua tu masak. tapi nampak sangat dah tak larat mana. sikit-sikit sakit kaki pun payah jugak kan. tapi dah lepas semalam macam dah cukup lega dah.


Anak-anak Makan Dadih

paling best tengok budak-budak girang memakan dadih. hilang segala masalah. adey-chiau.



p.s : Encik L sakit gusi. bengkak besar oouh. muka macam beruang.... hahahaha!




32 ulasan:

  1. Balasan
    1. kan...

      teringin la nak makan dadih mangga

      :)

      Padam
  2. yo! sedap wei dadih.

    nape dgn gusi tunang tu? nak tumbuh gigi ke? :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. entah la siap ade nanah bagai...

      this friday baru boleh cabut

      :)

      Padam
  3. Balasan
    1. emm... lagi2 la kalau musim panas kan TK kan...

      Padam
  4. Mkn sejuk2..sedapnya...
    Kita yg dewasa ni tak cukup 1...
    Hehehe....

    BalasPadam
  5. masa kecik-kecik dulu saya suka dadih, abah selalu beli yg dalam bekas bulat warna putih... sekarang harga dia dah mahal. Dan dadih sekarang boleh buat sendiri kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. skrg harga die dah rm1.50 sebekas...

      hrga kos barang pun dah mahal... tu pasal naik harga...

      Padam
  6. tak berapa gemar makan dadih sangat..
    eh, jgn dikacau Encik L yang sakit gusi tu, nanti awak yg kenan .. hihihi.. biasalah org yang sakit gusi/gigi memang beremosi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaaip...

      jangan mintak kak...

      sia-sia hidup...

      haha.

      Padam
  7. Dadih perisa jagung paling akak suka..
    sambil makan dadih kita makan kacang,.
    wah..syok tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ooouh...

      dadih jagung memang lembut...

      tp kalau letak jagung dalam die, tak berapa nak kick sangat

      :)

      Padam
  8. dadih penyejuk tekak. sedap tuuuu!

    BalasPadam
    Balasan
    1. penyejuk tekak...

      bdk2 suke ;a kakan tu...

      Padam
  9. Nak :(
    Perisa keladi paling sedap!

    BalasPadam
  10. hohoho...teringat masa kecik2 dulu kejar van dadih & susu lembu.

    BalasPadam
  11. org tua mkn dadih tak best ke tengok? huhu

    BalasPadam
  12. sedapnya dadih.suka makan tp tk reti buat.bg la perisa apa pun msti licin

    BalasPadam
  13. nak gelakkn encik L jugak!! hahaha jahat punzel ni

    BalasPadam
  14. kikiki...

    mane ade jahat... biase-biase je

    :)

    BalasPadam
  15. tak suka sangat makan benda ni
    hanya pernah dua tiga kali je makan

    BalasPadam
  16. suka jugak dadih ni. dulu macam tak layan sangat. bila roomate dengan my partner macam obses je benda ni, terus terpengaruh. pengaruh rakan sebaya kuat sungguhla. haha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. bagus la tu... pengaruh untuk lagi gemuk...

      hehe.

      Padam
    2. untunglah kalau makan dadih je boleh terus gemuk. haha. takyah penat-penat kunyah.

      Padam
    3. Kenapa...?

      Awak memang nk gemuk ke?

      Hehew...

      Padam

Jom komen ramai-ramai...



Si Tulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.