Rajin Menyinggah

Kenal dari Facebook

Rabu, Jun 5

se-detik lebih se-lepas selamanya

hello semua, selamat pagi...

ada dalam entri aku yang lepas-lepas (maksudnya 2 kali lepas), orang suruh aku cerita benda jiwang-jiwang. jap, aku tengah fikir nak cerita apa. haha!

Encik L demam. aku pun nak mula demam jugak. jiwang tak demam sama-sama? kehkeh. takde lah. dah stand by ubat; aku pun tak faham perangai kalau buat kerja besi je demam. adooi. 

minggu lepas, balik dari melawat Fariza kat hospital. kitorang berdua mula cerita pasal anak. nak anak lelaki lah, perempuan lah. 

aku yang agak rasa loser cakap, kalau aku ada anak lelaki aku nak anak tu ada semangat beliau. kena maki, kena caci, orang cakap bukan-bukan tetap steady buat hati kering punye. bukan beliau peduli, janji terus hidup. 

tapi bila aku tanya Encik L, beliau nak ada anak perempuan macam perangai aku tak?

beliau geleng. aku tanya :

Aku : Abang tak nak? (kali kedua tanya)

Encik L : taknak...

Aku : habis nak macam mana?

Encik L : biar anak lebih perempuan sikit...

Aku : what??? shit man...

lepas tu aku pun melepaskan satu jelingan memberi isyarat makan penumbuk tapi bile tengok muka beliau macam kental semacam. aku malas la nak layan. 

hukhukhuk. aku juga rasa aku perlukan anak perempuan yang lebih lembut dari aku.

tu je la cerita. banyak kerja. tapi banyak tak buat dari buat. adey-chiau.



p.s : baru tergedik-gedik nak daftar kursus kahwin...



19 ulasan:

  1. haha.. diri ganas pun boleh jadi lembut punzel. sila percaya sbb akak satu ketika dulu adalah kategori ganas jugak. apa je keje lelaki yg akak tak buat. sbb sekaki dgn arwah abah. tapi, bila usia dah bertambah mcmnih, sendiri kembali ke warna pink, ok? hahaha.. (padahal warna pinklah paling nak muntah dulu.. haha)

    BalasPadam
    Balasan
    1. semua orang cakap macam tu...

      haha! mas ni takla lasak mana pun...

      tapi kasar lah... agaknye dah duduk dengan orang kasar kan...

      tu psl terikut-ikut...

      Padam
  2. Maknanya jawapan en L itu ikhlas. Kalau Mas sendiri nak anak perempuan lebih feminin betullah tak salah jawapan tu jgn marah nak jeling-jeling penumbuk pulak:)

    Kerja yg melibatkan projek apa lagi kalau pergi site visit kalau feminin sangat pun payah kan Mas..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu payah tu...

      kalau g site visit kena lah nampak kental sikit...

      haha!

      Padam
  3. kalau anak pempuan lebih lembut sikit rasa macam susah sikitla. nanti sentap manjang. kalau versi kental sikit, ape pun belasah je. kan? eh ke tak? hehe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah kan...

      aku pun tak terfikir benda ni...

      yes, terima kasih kerana beri point yang baik...

      Padam
  4. jiwangnya entry ni.haha..ala tak kemana ganasnya org perempuan ni..hatinya tetap lembut..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha...

      hati tetap lembut tu pun statement semata-mata kan

      :)

      Padam
  5. Eh perempuan skang kena ganas2 sket apa, tak perlu kot jadi Perempuan Melayu Terakhir. hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe...

      kalo ganas sangat pun susah gak Dora...

      orang tak berani nak dekat

      :)

      Padam
  6. HAHAHHAHAHA!

    ohhhhhh kau ni jenis yang agak kasar eh?

    lalalala :P

    BalasPadam
  7. hahaha! maknanya awak ni ganas jugak la yer?

    BalasPadam
  8. okey.. kta geng. Haha! tapi aku tak jumpa lagi yg berkenan di hati setakat ini. :)

    BalasPadam
  9. Encik L tu nak anak yg ayu sikit la ek? hehe
    alah selalunye anak nti ade jgk perangai mak nye =P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha.....

      Entahla...

      Tengok je la mcm mana nnt...

      Padam
  10. tiba2 aku suka dengan encik L ni
    haha

    BalasPadam
  11. bakal pengantin la ni ek. hehehe...

    BalasPadam

Jom komen ramai-ramai...



Si Tulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.