Rajin Menyinggah

Kenal dari Facebook

Rabu, Jun 26

pendengar bisu

hello semua, selamat petang...

baru balik dari firm arkitek. jalan dengan Adik Semut. singgah J-Co beli donut. yang ciput-ciput je. jadilah nak buat-buat basah tekak dengan donut ala mat salleh. poyo!

aku memang belajar makan donut macam ni, waktu zaman universiti. dan ia mengingatkan aku pada seseorang. cinta aku yang tak kesampaian. eewaaahhh...

dulu, ade orang yang selalu jadi peneman aku kalau aku murung. mengambil angin di beranda hujung kelas sebelum next class bermula. 

walaupun hanya berdiri di sebelah. tanpa berkata sepatah haram ini kan pulak nak bertanya hal berkenaan perasaan. aku happy. terima kasih. 

kau ibarat seorang pendengar bisu. memahami tangisan hati tanpa aku perlu titiskan air mata. 

rindu saat itu. adey-chiau. 





21 ulasan:

  1. Alooo.....salah satu kenangan terindah yea...
    Mana dia...?masih berhubung ke x...?

    Kadang2 gitu x...ckup skdar mendengar...sudah memadaikan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. emm...

      takde berhubung dh... dekat 2 tahun kot lost contact...

      tibe2 la teringat hari ni...

      biase la tu kan...

      Padam
    2. Ehh..Blog berwajah barulaa..Kan..??
      cantik header.. :)

      Padam
    3. Sempoi2 yg cun tu...
      Suka ayay kat header tu...
      ^_^

      Padam
    4. header tu memang kata-kata tema untuk blog ni...

      agak lame dah la

      :)

      Padam
  2. ishh bahaya ni, teringat pakwe lama..:-)

    BalasPadam
  3. takde org jeles ke tu ingt pakwe lama?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kahkahkah...

      taktau la jeles ke tidak...

      die igt die je ade makwe lama...

      Padam
  4. pendengar bisu tu tiang lampu ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu.

      manusia yang menyamar jd tiang lampu...

      :)

      Padam
  5. Wahhhhh.... speechless. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. huahua...

      cerita dulu... dah tinggal kenangan je la semua tu...

      Padam
  6. amboih tingat kisah lama.. hee

    BalasPadam
    Balasan
    1. teringat je ni...

      takde lebih-lebih tau...

      Padam
  7. sapa orang tu? tunang ke? bukan kot? hehehe

    BalasPadam
  8. first time beli Jco masa first time jejak kaki kat pavilion. haha. dah macam lagak orang kaya je pergi tempat-tempat mahal rupa itu. sekarang dah beralih angin ke tempat yang lebih murah. contoh macam jusco. haha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kikiki...

      tau tak pe...

      makan donut dengan air habis rm40...

      memang takde g dah lepas ni...

      baikla aku beli kat big apple...

      Padam
    2. ha big apple boleh layan lagilah. dunkin donut memang tak boleh blah. keras kedaung kot die punya donut. donut tepi jalan lagi hebat taraf lembutnya okay.

      Padam

Jom komen ramai-ramai...



Si Tulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.