Pengikut (Blogspot)

Selasa, 25 Jun 2013

kacang pandai

hello semua, selamat tengah hari...

hari ni memang banyak hal. lagi-lagi buat aku pening. tapi takpe, aku teruskan jua. hahaha! dah 2 3 hari aku macam takde mood nak makan. 

selalu aku akan beli susu dua kotak (coklat dan full cream) dan kacang-kacang. benda-benda alah ni memang serius boleh buat kenyang disamping menjana otak yang bijak pandai. kehkeh, tua-tua baru nak jana. 

Kacang Pandai

kehidupan aku dengan Encik L pun macam ni la. pukul 11 pagi selalu amek aku, for sure time tu beliau tak sarapan lagi. antara benda kenyang yang cepat dan boleh didapati di petrol pump ialah kacang dan minuman bersusu. jadi antara kacang pilihan adalah kacang pandai, kacang badam dan kacang gajus. bagus untuk otak kata aku. dapat kat Encik L, kacang tanah pun alrite. jadi makan kan.

sebab aku poyo-poyo, Encik L selalu tanya aku macam ni;

Encik L : yang, kenapa nama die kacang pandai?

Aku : sebab... orang yang beli die pandai... haha!

Encik L : bukanlah, sebab die takkan pernah tinggalkan kulit die. pandai la tu. 

hukhuk. mendalam siot aku kena. memang kacang pistachios adalah kacang yang susah nak bukak dan kalau dibakar pun jadi hasil macam kat atas tu...

ooouh? baru aku fikir eh benda tu. adey-chiau. 



p.s : tibe-tibe hati aku miming lagu Setia Hujung Nyawa.... weeewittt!!!



12 ulasan:

  1. Kacang pandai tu mmg sedap. Tkasima gak dgr jawapan en.L..hehehehe...

    Betul ke mkn kacang n susu boleh kenyang...? Nak cuba...Nur xminum susu...huhuhu....

    P/s: Punzel pernah mkn badam goreng...?badam yg digoreng sekali dgn kulit..sedap..mcm kacang pandai ni juga..cuma bentuk dia bujur. Bos bagi hari tu..dia beli dekat china..lupa nak amik pic..sedap sgt mkn sampai lupa..heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. mcm pernah try...

      sedap...

      entah, setakat ni kenyang lagi dari pkl 12 tadi...

      lgpun pagi tak makan ape-ape...

      Padam
    2. Aloo...nak cuba tapi susu Nur xboleh laa...
      Huhuhu....

      Padam
    3. tukar la dengan minuman bersusu macam strawberry or choclate...

      kategori boleh kenyangkan perut jugak...

      Padam
  2. menarik jawapan tu.. baru tahu.. pengajarannya : jangan jadi kacang lupakan kulit :)

    BalasPadam
  3. aku suka makan kacang ni. sedap! cuma kekadang tu ada sebiji dua tak dapat dimakan :/

    BalasPadam
    Balasan
    1. sedap kan...

      aku sebenarnye ketagihan kacang ni...

      Padam
  4. Sya pun suka makan kacang ni..tapi kadang2 muak jugak hihi org yg beli ni memang pandai

    BalasPadam
  5. Ohh.. nama dia kacang pandai eh? Aku tak tahu kacang tu gelaran apa selain pistachio... ekekeke

    aku setuju dengan emcik tunang kau.. ekekke

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah nama lain die kacang bijak pandai...

      selalu je mak-mak sebut mcm tu

      :)

      Padam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.