Pengikut (Blogspot)

Selasa, 25 Jun 2013

kacang pandai

hello semua, selamat tengah hari...

hari ni memang banyak hal. lagi-lagi buat aku pening. tapi takpe, aku teruskan jua. hahaha! dah 2 3 hari aku macam takde mood nak makan. 

selalu aku akan beli susu dua kotak (coklat dan full cream) dan kacang-kacang. benda-benda alah ni memang serius boleh buat kenyang disamping menjana otak yang bijak pandai. kehkeh, tua-tua baru nak jana. 

Kacang Pandai

kehidupan aku dengan Encik L pun macam ni la. pukul 11 pagi selalu amek aku, for sure time tu beliau tak sarapan lagi. antara benda kenyang yang cepat dan boleh didapati di petrol pump ialah kacang dan minuman bersusu. jadi antara kacang pilihan adalah kacang pandai, kacang badam dan kacang gajus. bagus untuk otak kata aku. dapat kat Encik L, kacang tanah pun alrite. jadi makan kan.

sebab aku poyo-poyo, Encik L selalu tanya aku macam ni;

Encik L : yang, kenapa nama die kacang pandai?

Aku : sebab... orang yang beli die pandai... haha!

Encik L : bukanlah, sebab die takkan pernah tinggalkan kulit die. pandai la tu. 

hukhuk. mendalam siot aku kena. memang kacang pistachios adalah kacang yang susah nak bukak dan kalau dibakar pun jadi hasil macam kat atas tu...

ooouh? baru aku fikir eh benda tu. adey-chiau. 



p.s : tibe-tibe hati aku miming lagu Setia Hujung Nyawa.... weeewittt!!!



Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.