Pengikut (Blogspot)

Jumaat, 28 Jun 2013

cincin tunang, instinct dan perhubungan

hello semua, selamat pagi...

hari ni rumah hostel takdak air. pegi kerja lambat sebab takdak air jugak, tetido lama-lama dengan tak mandi turun office. serius rasa tak selesa. jap lagi nak pegi cari sumber air mandi.

sebut pasal tunang. serius banyak dugaan. sebab bergaduh cinta dua hari lepas, aku merajuk gile-gile. tapi eh, kenape pulak boleh reda sendiri. alrite je pulak layan mesej pagi tadi dan petang jumpa makan-makan nasik lemak kat site sambil gaduh pasal had laju angin di Malaysia. ooouh?

Kereta Ncik Bos Botak & Puan Mem

1. cincin tunang adalah cincin harus pakai supaya masing-masing sedar diri dengan tanggungjawab dan komitmen masing-masing. takde lah gaduh teruk-teruk sebab masing-masing akan cuba rendahkan ego sesama sendiri.

2. bila dah lama kenal, deria keenam mula aktif dan berfungsi. bila kau lapar, angkat telefon untuk mesej tunang mintak tolong tapau bihun goreng hainam. unlock security telefon, ada mesej. buka mesej tercatat perkataan "Hainam tutup". pelik; isi pendek yang cukup padat menyatakan beliau tahu ape yang kau rasa.

3. semakin lama kita mengenali seseorang, semakin kita cuba lari daripadanya. namun kita harus sedar tiada seseorang 'itu' tak mungkin kita jadi macam ni hari ni.

salam sayang. adey-chiau.



p.s : jangan beliau ingat beliau je yang terluka. aku stone heart sebab aku taknak melukakan ramai hati. bukan macam kau yang nampak caring tapi sebenarnya jahil tentang siapa aku.





28 ulasan:

  1. Had laju angin pun boleh gaduh...?
    Tgelak Nur baca....
    Gaduh manja yea..hehehe....

    Bab deria ke-6 tu...selalunya bila dah rapat mmg akan terasa...tak kira dgn sesiapa pun..mcm Nur...dgn spupu..hehehe...

    Err..yg p/s tu...xtahu nak komen ape...huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. takde yang pasal had laju angin kat malaysia tu gaduh basic je orang panggil...

      emm, deria rasa tu dgn mak boleh, kawan boleh... dengan sesape pun kan...

      yang penting rapat dengan kite

      :)

      Padam
  2. masa tunang memang panas... tu la pasala orang tua kata jangan tunang lama2...

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhuhu...

      emm nak buat macam mana... dah nasib badan

      :)

      Padam
  3. Ini dua-dua kakak nak mandikan air longkang baru boleh ngam agaknya hahaha... pasal angin pun jadi berangin pulak. Ingatlah dik ada syaitan yg nak melaga-lagakan nie. Lawanlah sikit dgn cool...

    ps: jgn marah ye Mas.

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks kak zakie,

      mengingatkan setiap kali saye gado...

      yang pasal angin tu bukannye gaduh teruk pun.

      gaduh teruk hal-hal yang tak boleh nak cerita...

      ape yang best lps gaduh semua buat muka cool.

      konon takde ape yang berlaku...

      hehe.

      p.s : rilek je tak pernah amek hati :))

      Padam
  4. ecececeh....darah manis manyak dugaannye...hope dua2 sabar je kalo gaduh kecik2 kann....

    BalasPadam
    Balasan
    1. yang kecik-kecik kami tak consider gado skang ni...

      hal-hal yang melibatkan hati dan perasaan....

      betul kan. takde siape yang sempurna dalam dunia ni...

      sebab tu kite kena hidup dengan cinta dan kasih sayang

      :)

      Padam
  5. cntik cincin..

    org kata bila tunang ni mmg mcm2 mslh..moga dijauhkan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. cincin yang murah-murah je yui...

      moga zaman yui nanti dipermudahkan

      :)

      Padam
  6. haha. dah kawen ni masih belum ada sangat deria ke-6 tu. cuma bila rindu tu, rasa macam nak telefon si dia, tiba-tiba si dia pula yang telefon kite dulu. auuuwwww. kihkih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. emm kire aktif la tu oshinz oooi...

      lain org lain cara kan

      :)

      Padam
  7. hmm...dugaan dalam tempoh bertunang ni..mmg berat..

    nak gaduh tu..jgn heavy sangat.. huhu... gaduh sweet2 xpe.. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha...

      sweet-sweet dah takdak dah

      :)

      Padam
  8. Sampai kawin anak lima pun...tetap gaduh ..pas tu baik ...pas tu gaduh lagi...hahahan

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhuhu....

      Chik Att cakap mcm tu ibarat gaduh ni jadi rutin pulak kan

      :)

      Padam
  9. aku takde pon cincin kawen apatah lagi cincin tunang..hahaha..laki tak payah kot..

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang ler lelaki tak payah geng...

      perempuan je perlu, biar die menunduk sikit kat lelaki tu...

      pendapat aku la

      :)

      Padam
  10. sy lebih suka kahwin terus je... hahaha

    BalasPadam
  11. Sebut pasal cincin tunang, I dah lama tak pakai (takper kot since dah ada cincin kawen kan).

    Bersabar la u guys, darah manis.. banyak dugaan dan cabarannya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhuhu...

      kawen kena pakai cincin kawen pulak

      :)

      Padam
  12. darah manis ni..semanis alam pertunangan. :-)
    walaupun manis banyak juga dugaan..

    BalasPadam
  13. cantik cincin:-)
    gaduh gaduh manja tu biasa lah kan dalam perhubungan. tapi jangan sampai meleret leret gaduhnya :-)
    tentang deria keenam tu memang betul. kadang apa yg kita rasa, dia pun boleh rasam tak kisahlah tunang/suami/mak/ayah/best friend...

    BalasPadam
  14. biasalah tu dugaan sementara berdarah manis.kaen nti takde gaduh dah kot..huhu

    BalasPadam
  15. nak cincin tunang gak heehehehe

    BalasPadam
  16. tak lama lagi kan punzel. moga semua berjalan lancar. doakan daku juga juga. teringin nak ikut jejak langkah mcm cek punzel ehee

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.