Pengikut (Blogspot)

Jumaat, 21 Jun 2013

buku runding

hello semua, selamat petang...

hari ni pegi Selayang Mall untuk makan tengah hari. singgah kedai buku Popular lalu membeli satu buku yang comel dan compact. sesuai dibawa ke mana-mana. sesuai untuk hari yang sibuk dan boring dan panjang. entitled Negotiate to Win by Patrick Collins.  

buku yang penuh dengan charismatic tips approach; sesuai untuk aku yang bekali-kali susah nak buat orang lain percaya cakap aku ni. beberapa negotiation yang pending dan tak boleh pakai. mana tau lepas baca buku ni aku boleh menjadi sesuatu yang lebih baik dari sebelum ni kan.

dunia profesional biasalah; banyak guna mulut dari guna tangan. ada lima rahsia untuk menjadi negotiator yang baik dan lancar: 

1. Memahami undang-undang perundingan.  
2. Jalan terus sampai puncak.
3. Jangan marah; Jangan ambil tindakan.
4. Tidak pernah runding dalam keadaan sesak, ramai. 
5. Susun perkara rundingan

okey. tu cerita bab satu. aku malas nak terang sebab memang takde orang nak tau pun. haha!

nak buat surat rayuan compound.

adey-chiau.



Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.