Pengikut (Blogspot)

Jumaat, 21 Jun 2013

buku runding

hello semua, selamat petang...

hari ni pegi Selayang Mall untuk makan tengah hari. singgah kedai buku Popular lalu membeli satu buku yang comel dan compact. sesuai dibawa ke mana-mana. sesuai untuk hari yang sibuk dan boring dan panjang. entitled Negotiate to Win by Patrick Collins.  

buku yang penuh dengan charismatic tips approach; sesuai untuk aku yang bekali-kali susah nak buat orang lain percaya cakap aku ni. beberapa negotiation yang pending dan tak boleh pakai. mana tau lepas baca buku ni aku boleh menjadi sesuatu yang lebih baik dari sebelum ni kan.

dunia profesional biasalah; banyak guna mulut dari guna tangan. ada lima rahsia untuk menjadi negotiator yang baik dan lancar: 

1. Memahami undang-undang perundingan.  
2. Jalan terus sampai puncak.
3. Jangan marah; Jangan ambil tindakan.
4. Tidak pernah runding dalam keadaan sesak, ramai. 
5. Susun perkara rundingan

okey. tu cerita bab satu. aku malas nak terang sebab memang takde orang nak tau pun. haha!

nak buat surat rayuan compound.

adey-chiau.



15 ulasan:

  1. semoga boleh dipraktikkan untuk memajukan diri :-)

    BalasPadam
  2. serius, tak faham.. hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhuhu...

      nak faham kena baca lagi 100 page...

      Padam
  3. nasib baik tak belajar undang2 dulu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. nasib baik la kite same...

      kan...

      tp bile dah keje kena la mahir undang-undang...

      Padam
  4. terima kasih kerana memahami.muahaha gurau ekk

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhuhu...

      setakat ni tak faham ape-ape...

      Padam
  5. Dulu-dulu-dulu.....
    Pernahlah belajar undung2 ni...
    Tapi...byk main.....hehehe...

    Sbb tu cukup2 mkn je....
    Sori komen lari topik...
    Nur blur sebenarnya..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Punzel....Nur dr sehari ke sehari nk tanya..
      Kucing yg punzel peluk dlm profil blog tu...
      Kucing punzel ehh....?

      Comel ahh....!
      Geram Nur tgk...
      Hehehehe....

      Padam
    2. Huhuhu.

      Aah nur tu kucing aku nama belang.

      Skang dh tua tak comey cm tu dh...

      Padam
    3. ohh..belang nama dia, beso betui la.. :)
      dah bape tahun punzel bela..?

      Padam
  6. yups, simpan rasa marah dalam peti ais
    biarkan saja ia beku kat dalam sana

    BalasPadam
  7. cuba kenyit satu kali, mesti orang tu percaya punya. chaiyuk2.

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.