Pengikut (Blogspot)

Isnin, 20 Mei 2013

isnin toya : salah menyalahkan

hello semua, selamat pagi...

ini adalah isnin dan ia adalah toya. melihat backhoe tidak ada di site; kerana isu kewangan. melihat satu item dengan nama ringgit. tiada ringgit tiada kuasa dalam pembinaan. 

nak marahkan backhoe tak sampai-sampai, kite pun hutang dengan dia. melihat pekerja buat kerja macam tahi, sudah 5 hari kita pending gaji dia. 

tapi kita sendiri pun tertekan. ringgit mengalir ibarat pili dipusingan habis. kerja masih dalam takuk lambat. 

sebab tu jugak, kita dalam dunia melepaskan kaki masing-masing iaitu akan tetap salah menyalahkan antara satu sama lain. 

bila masanya akan bersatu? 

blues. kuntum. keliru. adey-chiau.




14 ulasan:

  1. cik rapunzeel keja syarikat pembinaan kah..?

    oh backhoe kat sini pun kadang2 suka mogok bila lambat dapat payment, tapi apalah daya kita kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. emm...

      keje kat company construction...

      bila mogok ni yang tak best ni...

      bukan kite ada duit nak dulu kan...

      Padam
  2. Sabar ye. Moge dipermudahkan InsyaAllah.

    BalasPadam
  3. ntahla. taktau nak ckp apa. tapi setiap org, ada bahagian masing-masing. tentu ada yg terbaik di setiap apa yg telah Dia tentukan.. Bersabarlah mas..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la...

      mas buat yang terbaik untuk bos dan untuk budak kerja.

      kite ni orang tengah memang kena banyak sabar.

      Padam
  4. erm harap bersabr ye..sya tak pernah mengalami situasi begini..

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku okey je actually...

      ni hanya meluahkan perasaan...

      aku takda marah pun

      :)

      Padam
  5. Moga segala urusan dipermudahkan Allah... tenang.. Moga ada imbuhan positif sebalik segalanya... Amin...

    BalasPadam
  6. aduhhh, byk masalah nampaknya.... pelan2 solve k

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha.

      Masalah kerja ni bukan masalah. Ini task namanya...

      Padam
  7. memang biasa ni
    siapa yang paling bijak selesaikan masalah, dia boleh jadi bos

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.