Pengikut (Blogspot)

Khamis, 18 April 2013

jiwa kacau

hello semua, selamat pagi...

boring. tido je kerja aku. sangat boring. sebab aku dah bergaduh cinta lama-lama sehingga mahu putus tunang. entah. tak best betul. 

jiwa yang kacau memang akan sentiasa kacau. tak tahu sampai bila benda-benda ni akan berakhir. berakhir lagi cepat lagi bagus.

cinta tu memang boleh pupuk tapi cinta tu pun boleh hilang dalam sekelip mata. cinta dengan manusia kan; yang memang dicipta dengan pelbagai kelemahan. hanya ada akal untuk menyempurnakan hidup. 

bukan aku taknak mengalah. bukan aku taknak sabar. makin sabar makin macam-macam cerita yang buat aku pening. 

ada satu tahap, memang dah tak sesuai tu memang tak sesuai. sederas mana pun kau berusaha kan. 


Takda kaitan


p.s : dalam dunia ni ada benda yang kita cuba banyak kali pun kite takkan boleh buat. macam mengait, aku memang tak reti. ajar 1000 kali belum tentu reti.



18 ulasan:

  1. jiwa yg kacau ada ubatnya.....

    fuh..mengait? sama la kita..xkan pandai..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang takkan pandai pun...

      Walau belajar bbrapa kali...

      Padam
  2. Sabar laa... itu la org tua2 kan pesan jangan bertunang lama2 banyak dugaannya..

    Eh Cikilolo... baru lagikan pergi ke bulan naik kancil..... maknanya baru lagi gaduhnya.. biasa la gaduh2 manja gitew

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha.

      Barulah gaduh tp tak sabar kot...

      Masa gaduh slmt lg tk putus tunang...

      Tp ni mcm ada bunga2 nk gaduh balik...

      Padam
  3. sebut pasal mengait, Ros pernha belajar ngan mak.. amk siap ambil tempahan lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. aduh..banyaknya typing error.. hahaaha.. *pernah, *mak.

      Padam
    2. best la at least pandai mengait...

      aku lansung apa tak reti...

      Padam
  4. Sabar weyh! Ke-tak-serasian utk setiap couple tu akan tetap ada. Seminimum mana pun tetap akan ada, even bila dah kawen nanti pun. Berbeza pendapat, misundertanding, kau terasa, dea terasa, kau kecewa ngan dea, dea kecewa ngan kau, tu lumrah. Asalkan kau kena sentiasa bersyukur at least Allah beri kau pasangan. Drpd stgh org yg lebih berusia jodohnya pun belum jumpa2 :D

    "The key to succeeding in a relationship is not finding the right person, it's learning to love the person you found." Chill key Punzeel! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. right time ko datang liya...

      kuasa pakar cinta ko ada ye...

      aku pun buntu, tapi dah share kat sini dan kawan2 whatapps hati aku rasa lapang

      :)

      Padam
  5. Balasan
    1. beberapa kali isthikarah memang dah nampak muka dia...

      tapi bila die buat perangai macam ni memang sakit lah hati...

      Padam
  6. Dah banyak bersabar... banyakkan lagi. Darah tengah manis orang kata :D Adat la bergaduh tu yang, at least skang dah bergaduh2 dah tau baik buruk pangai masing2 kan, so nnt dah kawen esok easier la, Insya Allah :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. insya-allah Kak Dora...

      hope maseh bertahan...

      Padam
  7. uit.. jgn la smpi putus tunang plk..
    bla ko nk kawen?
    jgn lupa jemput tau..

    BalasPadam
    Balasan
    1. jemput...

      insya-Allah. yg penting doakan aku ye...

      Padam
  8. agak2 apa sebab suka gaduh ni?Apa yg tak puas hati tu.bincang elok2. oh ya, akak dulu segala benda akak mengait.tp skrg kerja2 itu dah lama berkubur.

    BalasPadam
    Balasan
    1. biasanya akan mula gaduh pasal duit.

      then keluar perkataan 'aku kau'

      lepas tu gaduh panjang lagi...

      lepas tu takde cakap elok2

      haha! lepas tu ugutla nak putus

      Padam
  9. woi lek ahhh

    biasa letu gadoh2 sayang haha!

    lepas gadoh cinta makin bersemi cehcehceh.

    HIHIHIHHIHI

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.