Pengikut (Blogspot)

Rabu, 6 Februari 2013

wordless wednesday (15) : pilih warna tema

hello semua, selamat tengah malam...

mengantuk tapi rasanya malam ni malas nak tidur. nak siapkan dua tiga perkara untuk hari esok. ahad lepas kan jumpa Encik L; bincang pasal warna tema untuk majlis kahwin. takut pulak bila fikir pasal benda-benda ni. entahla... 

ada orang beritahu aku orang jenis Libra atau dacing mudah terkeliru dengan tindakan. sebab dacing akan timbang tara semua benda tanpa boleh beri apa-apa keputusan. aku perasan Encik L pun ada sifat macam tu. jadi sebelum aku dengan beliau sama-sama terkeliru dan keluar dari landasan sebenarnya majlis, aku dah sediakan perbezaan warna ikut riben. mana yang berkenan kat hati beliau. boleh tak macam ni? hehe.


Biru - Krim
ini tema untuk rumah aku. insya-Allah. Biru dan krim. tapi biru elektrik macam warna lama. esok aku cuba padan dengan biru diraja. 

Merah - Krim
ini tema untuk rumah Encik L. memang aku bagi peluang. rasanya akan pekatkan warna krim ganti warna emas biar menyerlah sikit. 

tu je info tak berapa info la. esokkan rabu; hari yang perlu jadi kelu. huehue. adey-chiau.


p.s : Belang injured. nak menangis aku tengok dia.





28 ulasan:

  1. Eh, dah nak kawin eh? bila? :D

    BalasPadam
  2. aku ada web utk pilih kaler2 wedding cmni yg best! segala jenis biru ada situ weh. heheh..
    http://www.theperfectpalette.com/p/color-palettes_17.html

    kalo ko nak klik la. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih info. ia telah buat aku jadi sawan sekejap :)

      Padam
  3. wah.. mesti buntukan nk pilih tema ni.. tpi msa sy khwin dulu, mmg ikut en,somi je wrnanye... cuma lain sikit.. tema emas hitam.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul...

      kalo boleh jangan tengok banyak-banyak warna. nanti semua nampak cantik susah :)

      Padam
  4. memang cam tu la kan... masa nak buat persiapan semuanya keliru, tapi finalnya nanti mesti akan cantik

    BalasPadam
  5. haaa pening buat pesiapan kawen ye?
    sama lah kita... mcm blur.. nak buat apa nih? hari makin dekat hihi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nk kawen gak eh?

      Jom pening sama-sama.... Haha

      Padam
  6. Pada aku kan, kalau majlis org kawen ni tema kaler apa pun cantek. Combination kaler tu yg lebih penting. Pastu depends pada sume accecories & hiasan masa majlis tu laa. Sbb tu cam susah sket nak wat pilihan. Kau wat la umah kau biru gold jugak. Sama kes cam merah, gold tu memang menyerlah. Tapi cam yg aku cakap la, sebenanye kaler apa pun cantek. Ikut minat kita je :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tinggal pilih yg berkenan kt hati je la kan?

      Tp aku minat biru gelap. Kalau campur gold menyerlah tak?

      Ko dulu kaler ape ye?

      Padam
  7. eh ni wordless wednesday ke? pjg lebar je? hehehehhe

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhuhu. ni kire paling sikit boleh tulis kot...

      Padam
  8. Balasan
    1. mula-mula takde perasaan.

      tapi bila lama-lama kan. rasa risau sebab duit tak pernah lekat...

      Padam
  9. what is going on? tak tau menahu pun yg hang ni dah nak kawen! haha.. congrats! btw, try laa cream and pastel blue! ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. pastel blue bukan light lagi dari warna ats tu ke moss?

      Padam
  10. Balasan
    1. cantik ke?

      masalahnye aku memang tak pernah minat warna biru. aku mengalah dengan Encik L yang nak warna merah...

      Padam
  11. kombinasi biru krim tu cantik. sy ada buat untuk kawan haritu, ni kalau awk nak tengok. nice colour tau http://sweettedy.blogspot.com/2012/10/the-hantarans.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih berkongsi Mya...

      beri saya gambaran sikit-sikit...

      Padam
  12. Hmm banyak masa ag nak wat pilihan neh...akak lu dlm masa sbulan setengah ja decide color sebab kawin x d sangka..chewahhh

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye ke akak sakan?

      lagi sempoi sebulan setengah baru nak matching kaler....

      Padam
  13. Balasan
    1. emm insya-Allah kalau dimurahkan rezeki :)

      Padam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.