Pengikut (Blogspot)

Sabtu, 2 Februari 2013

rumah yang dijadikan pejabat. yeay~!

hello semua, selamat petang....

aku baru balik dari kenduri doa selamat rumah Ncik Bos Botak. tapi melepas acara menu pukul 0300 petang iaitu spagethi. takpe lah. nasik campur tengah hari pun dah okey dah.

okey. disebabkan semalam aku baru balik dari firma arkitek yang buat rekabentuk untuk KLCC, jadi aku pun tiba-tiba terjangkit untuk membuat lukisan dengan menggunakan Google Sketch Up; 8.0 Version bagi merekabentuk pejabat. sebenarnya salah satu konsep yang aku suka ialah rumah pejabat.

kalau ada rezeki dengan Encik L, aku nak jadikan pejabat aku ala-ala rumah. alasannya senang je, sebab pereka-pereka atau orang teknikal lebih senang bekerja dalam keadaan yang rumah. tak payah nak formal sangat la kan. kite bukan ada banyak fail pun. 


Pandangan Sisi. Menuju Ke Taman Bunga kalau ada rezeki. 

Pandangan hadapan. Pintu masuk tersorok sebab nak sorok rak kasut. Huhu

Padangan Belakang, ada sliding door untuk ambil angin luar.

tu je, seorang yang baru-baru belajar macam aku ni. ni pun aku lukis 0400 jam jugak. tu pun hasilnya biasa. okey. salam sayang semua. adey-chiau.


p.s : sapa-sapa nak rekabentuk, boleh cari aku... hahaha, meniaga la pulak :)




39 ulasan:

  1. Balasan
    1. lagi menarik kalau design ni jadi realiti... hehehe.

      Padam
  2. aku akan cari kau satu hari nnti. tp aku cerewet tau jaga2 ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhuhu. ape yang mampu aku deliver, aku akan bagi paris...

      Padam
  3. boleh la nati rekakan rumah untuk saya ye...hii

    BalasPadam
  4. suasana relax lebih tenang utk bekerja...

    BalasPadam
  5. Fuhhh hebatnya kauuu! Camne buat ni? Kalau aku, tak reti. Ajar laa. Senang sket nnt nak design umah sendiri. Hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. ko download je la Google Sketch Up kat internet dan godek-godek la. semua die ajar dalam internet tu...

      senang je :)
      kalo acad ko boleh buat, ni lagi senang function die :)

      Padam
  6. Lawa2.. cm rumah.. hehe.. tolong siapkan lakaran dlm pejabat tu plak ye.. hahaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni mmg rumah pun. Tp fikir nk jadikan pjbt...

      Boleh... Kalo rajen... Akak letak ye lebih chip

      Padam
  7. dah ok tu.... tapi nak tengok pelan lantai!

    BalasPadam
    Balasan
    1. pelan lantai dengan bahagian dalam ongoing. kalo rajen siapla cepat :)

      Padam
  8. rekabentuk dalaman ke ada gak ru... nnt buat ye..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. huahua... tengah pening kepala ni cari idea...

      Padam
  9. interior design awk boleh tak? :D

    BalasPadam
  10. comel :) bila nk tunjuk kat dalam? :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. bila rajen... kalau tak busy barulah sambung lukis... hehehe.

      Padam
  11. ha. seronoknya kalau boleh kerja dekat rumah kan? ah, teringin jugak nih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. seronok la... tu pasal nak reka satu...

      Padam
  12. Balasan
    1. hehehe. cantikkan kalau letaknye kat tepi sungai?

      Padam
  13. seronok dapat buat rekabentuk sendiri
    aku memang buat dulu untuk rumah kami ni
    ambil masa berbulan la juga
    haha

    BalasPadam
  14. Balasan
    1. bestnye... ade tips tak mcm mane nak asingkan ruang...

      Padam
  15. Balasan
    1. amin. beberapa tahun selepas ini.

      ni kerja kala bosan :)

      Padam
  16. interesting..untunglah semua boleh buat sendiri tak payah upah org..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak jugak akak kutu. reka sendiri. buat tetap upah orang lain :)

      Padam
  17. Balasan
    1. aku tiru-tiru kat internet je ni. sungguh :)

      Padam
  18. bestnya kalau pandai design ni.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh tahan best kak ros. tapi saya kena belajar banyak lagi :)

      Padam
  19. aku lain sikit sbb bilikku opisku..hahaha

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.