Pengikut (Blogspot)

Jumaat, 15 Februari 2013

Gambar 8 : Sesuatu Yang Jingga

hello semua, selamat petang...



duduk seharian kat pejabat memang susah nak jumpa warna jingga kan. jadi menu makan tengah hari adalah sesuatu yang jingga untuk aku hari ni. sedap pun sedap. cepat pun cepat. adey-chiau.


p.s : akhirnya aku dapat idea dah. bye-bye





43 ulasan:

  1. megi kari !
    ahhhh kite cuma makan megi bila dekat u je , dekat rumah tk berani makan , bukan apa malas nak dengar mak bebel bebel . hahahahaha .

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe.

      memang tak elok utk kesihatan pun...

      Padam
  2. ah gilee..megi kari lagik..
    tu ari telur berkicap ..
    megi mmg sedap kalau time tu sengkek..
    ehhehehehhe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha...

      menu-menu time sengkek memang ini je la kan...

      huehuehue.

      Padam
  3. sedapnya . gulp. dah berkurun saya tak makan maggie. sobs. teringin nya! ok nak gi kedai ! gulp...nak tumis punya maggie. hehe. buat sendiri jugak best kan. kalau kat kedai, mesti tak kena selera.

    BalasPadam
    Balasan
    1. buat sendiri namee...

      paling syok. letak air kurang, cili lebih...

      terbakar mulut...

      Padam
  4. Makan megi selalu, nanti kepale cepat botak. Katanyeee..

    Tapi, megi asam laksa boleh tahan jugak. Adududu.....
    Kecur.

    -zy-

    BalasPadam
    Balasan
    1. oooh... lagi sedap asam laksa kan???

      kecur, kecur...

      Padam
  5. hujan2 ni mkn megi pun sedap..oh ya hujan kat tmpt akak hari ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. sedap...

      jangan lupe nescefe panas ye :)

      Padam
  6. Malam-malam cmnih, best makan megi.. megi laksa! slrpppppp!

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul... lepas tu nak study boleh ngantok... huahua

      Padam
  7. Yang tu memang sedap tak terhingga. Hahaha. Feveret tu

    BalasPadam
  8. mee segera memang enak dimakan sekali sekala. :)

    BalasPadam
  9. wak pon sukak mamam maggie mee jugakk.,aaHKs

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wak meggi memang best kalau kena dengan time die. Lagi2 kalau bukak dompet kertasnya kurang...

      Padam
  10. bila kemalasan memasak dah terover..maggielah jawapannya..hehe
    tapi sedap :)

    BalasPadam
  11. Balasan
    1. Wah... Sesuatu yg jingga pun singgah komen... Hihi

      Padam
  12. fav den tomyam dgn asam laksa...tp kurangkan perencah letak cili padi, sos cili fuhhh tp tawaq pedas rasanya tp aku suka haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. taruk sos cili??

      first time dengar mcm tu...

      Padam
  13. megi ni warna jingga ke?hehe tetiba terasa nk makan megi.kejap lg buat!

    BalasPadam
  14. Aku kan, maken meningkat dewasa, maken tak bape boleh tekak aku nak terima megi. Ntah apsal. Dulu aku kemaen suka. Kdg makan megi sebungkus aku takleh nak abes. Tp kalau megi goreng aku still suka! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku rasa sbb ko maken tua... Org tua tk lyn megi. Tak sehat katenye...

      Ke cara memasak megi ko kurang baik. Huhu

      Padam
  15. wiwuu lama dah tak makan megi.. nak elakkan.. kurang berkhasiat.. tapi kadang2 cam mengidam pulak nak makan megi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang tak berkhasiat tp sekali sekala. Ape salahnye kan... Hihuhi...

      Padam
  16. jangan la makan ni tiap hati
    karang mengelulung macam mee tu je
    huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kadang2 kalau malas nak keluar ni la yg paling senang dan cepat kan... Hehe

      Padam
  17. cerita pasal makan menyebabkan saya sudah terasa lapar

    Entri terkini :Penukaran Segmen Terjah Blog ke Segmen Baru !!

    BalasPadam
  18. taktau kenapa, tapi tengok mcm mengidam je megi ni. huhu. nampak sedap.

    BalasPadam
  19. samalahh kat opis selalu makan si jingga ni! tapi kadang-kadang nak termuntah sebut pasal si jingga tu, sebab selalu sgt masuk tekak. tak bagus kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. emm..

      betul. setiap hari makan memang menjemukan. ade je yang rasa tak kena...

      Padam
  20. Salam.

    Walaupun jingga ni tak elok dimakan selalu, tapi skurg2nya, sminggu skali lana melantak juga, (-_-)

    BalasPadam
  21. TOP ten makanan kegemaran... hehehe... ok, malam ni nak makan jgk..

    BalasPadam
  22. wohoooo, nasib baik baru lepas makan megi sabtu lepas...kalau x, mmg aku dah terliur...huhu...

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.