Rajin Menyinggah

Kenal dari Facebook

Isnin, Februari 25

Gambar 11 : Pintu Masuk

hello semua, selamat pagi...

blues jugak hari isnin lepas berjimba-jimba di rumah nenek semalam. makan KFC bersama dengan orang tua yang mengidam macam tersentuh habis. 


yang paling menarik rumah nenek ialah ada sepasang angsa. menjadi pengawal untuk pintu masuk rumah. JAGA yang tak berbayar. asal nak naik rumah nenek je, siap la tenaga nak lari lintang pukang. hahahahaha. adey-chiau.


p.s : amek gambar dari jauh je, gile nak datang dekat. kena kejar tak pasal



31 ulasan:

  1. Salam manis dan selamat berkenalan.. :)

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. akak nanie... baru je bkk blog dan fb sbb semalam jimba-jimba :)

      Padam
  3. aku pun scary, kalau kena kejar, mmg habislah hilang kegojesan aku ni....hahaha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan... kalo kena patuk je takpe...

      kang tergelincir kat selut lagi sia-sia...

      hahaha.

      Padam
  4. angsa tu jenis yang suka kejar orang ek? hahaha. kalau aku kena kejar terus fobia dengan angsa kot hahaha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. angsa semua jenis nak kejar orang tu...

      lagi-lagi kalo die suspek ko takut dengan die... haha.

      Padam
    2. hmmm ok kalau mcm tu aku kena tunjuk muka gangster.

      Padam
  5. best nya rumah nenek..ada kolam..siap bela angsa lagi...hihihu

    BalasPadam
    Balasan
    1. kolam tu memang dari aku kecik-kecik anak lagi...

      seronok jugak la. walau dalam bandar tapi tetap ada rasa kampung :)

      Padam
  6. wahhh.. gila hebat rumah ade kolam2 cenggitu.. uh... ohsem..

    BalasPadam
  7. untung lagi laa dpt jumpe angsa di masa kini. hahaha. susah tau nak carik angsa kt kampung moden skrng :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhuhu...

      bela buat teman nenek aku... :)

      Padam
  8. Balasan
    1. yolah...

      menyusahkan aku nak datang... alamak....

      Padam
  9. Nenek Mas punya angsa warna putih, rumah kampung kakak semua kelabu. Garang juga pantang ada org dia akan menyudu panjangkan leher kejar takut kan hihi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah...

      pakcik saya yang beli binatang ni. bosan agaknye duduk kat rumah :)

      comel je nampak dari jauh, sebab dia kembang-kembangkan bulu dada tu berkepak...

      tapi tak berani nak peluk :(

      Padam
  10. Teringat dulu kat kampung nenek ada angsa....memang suka kejar orang........
    Teringat kenangan kecik2....rindunya

    BalasPadam
  11. kat tengah-tengah KL tapi nampak macam kat kg

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan nampak je... tapi memang kampung okey :)

      Padam
  12. bestnya macam ni.. Ros pun takut jugak kalau kena kejar.. hihihi

    BalasPadam
  13. kampung puah?? yg dekat ngan batu 4 gombak tu ke? yg dekat ngan masjid tu ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah...

      belakang masjid tu, moon pernah pegi...

      Padam
    2. dalam2 tu kan ada kubur.. so, selalu ler kuar masuk situ...

      umah arwah nenek moon kat batu 4... kampung sungai merali..dekat je dah tu.. hehehe

      Padam
    3. Ada kubur... Sungai merali?

      Dgn dkt puah hilir ke?

      Padam
    4. Hmmm kalau masuk kg puah tu kan ada kubur dlm2 tu... Moon xtau la plk nama puah hilir ke apa.hehe... Kg sungai merali tu, depan lg dari kg puah...

      Padam
  14. tetiba tringat dulu time sekolah selalu kena kejar dek angsa.haha

    BalasPadam

Jom komen ramai-ramai...



Si Tulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.