Pengikut (Blogspot)

Ahad, 13 Januari 2013

Pintu ke Pintu

hello semua, selamat malam...

memang hidup ini bukan seperti yang kita mahu kan. secara kontra, dugaan yang diturunkan oleh Allah SWT adalah mengikut kemampuan kita.

tu je. yang aku mampu cakap lepas bergenang-genang tengok filem yang diletakkan dalam blog Ncik Elhafidz. serius sedih. seorang anak yang cacat sebab kecederaan masa dalam kandungan dan membesar tanpa seorang bapa. nak tepek video kat sini macam problem. jadi kalau nak menonton, sila klik link dengan nama tu ye.

Pintu ke Pintu
orang kurang upaya yang mendapat galakan penuh dari ibunya. akhirnya berjaya bekerja sebagai salesman untuk satu syarikat menjual water filter. lepas tu macam-macam la dugaan yang dihadapinya kan. orang Jepun memang berjaya orang menitiskan air mata dengan semangat juang yang tinggi.

jadi, sesiapa bosan boleh lah layan cerita Pintu ke Pintu ni dengan klik pada link tersebut. cerita ni jugak buat aku lapar. mana lah sambal ikan bilis Kak Hawa yang sedap tu. adey-chiau.



Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.