Pengikut (Blogspot)

Selasa, 15 Januari 2013

melalut lepas dapat kalender

hello semua, selamat petang....

petang-petang baru nak tulis blog. takde ape cerita menarik pun hari ni. duduk pejabat sepanjang hari. buat kerja sikit tapi tengok video Listen tu banyak-banyak. sampai parody semua aku bukak. nak ulas serba sedikit? aku cuma belajar jadi manusia yang bersuara bila perlu dan pada tempatnya. blog ini hanya untuk gelanggang cerita peribadi.

ini adalah kalender Mapei. orang sebelum tahun baru dapat segala bagai. tapi aku dah lima belas hari kemudian. baru kecoh-kecoh. projek tengah takde sekarang bro.



suka je tengok Ncik Hanson. seorang berbangsa Cina yang boleh ngam dengan golongan semua Melayu macam pejabat kitorang ni. demam pun masih boleh buat lawak kan.

ini adalah pembekal bahan-bahan kalis air yang paling peramah pernah urusan dengan aku. aku ada seorang Melayu, pernah urusan tapi macam tak best. sebab semua alasan akan tolak pada pentadbiran je. 

walaupun berniaga adalah satu cabang mendapatkan duit. secara pemasaran, kita tak boleh nak terus cakap 'maaf, syarikat awak hutang saya dan apa-apa urusan minta urus dengan orang akaun' kerja kat tapak terbengkalai sebab tiada toleransi hantar barang. 

macam mana satu perkara boleh dipasarkan? kalau dengan Ncik Hanson, takde pulak aku kenal siapa orang akaun syarikat tu. pegawai pemasaran yang akan kejar bayaran. tu pun secara berhemah. mereka berniaga tarik tali. bayar satu hantar satu. kadang-kala toleransi. kita akan rasa ia mudah.

betul cakap Encik L 'bukan senang nak ambil duit dari poket orang lain'

macam yang Ncik Hanson buat. sabar dan tenang. adey-chiau


p.s : agak merapu. sekian.



Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.