Rajin Menyinggah

Kenal dari Facebook

Ahad, November 4

kuasa itu dah lama hilang

Hello semua, selamat petang...

Duit itu kuasa. Sokong tak sokong?

Tiada duit zaman ni, ibarat tiada makanan dan tempat tinggal. Tiada duit adalah pisang.

Macam-macam cara manusia dalam dunia nak dapatkan kuasa ni. Ada yang berjaya dan ada yang terkandas. Ada yang dapat setiap bulan, setiap hari bahkan setahun sekali. Atas kuasa, keperluan dan kehendak.

Bagi diri sendiri, zaman kandas. Adakah ekonomi dunia sedang bermain-main dengan kita? Jauh pulak otak berfikir...

Musim hujan. Salah satu punca yang digunapakai untuk EOT. Bukan alasan semata. Hakikat dan ketentuan. Macam gambar tu, Encik L gopoh-gopoh ikat tali supaya bumbung jangan terbang. Sedih.

Okeyla. Aku nak memikirkan sambil termenung sesuatu sekejap.

p.s : korang pernah makan burger kat Taman Sri Murni Selayang? Aku kagum ngan isteri dan anaknye. Duduk dalam kereta lama-lama tunggu suami berniaga burger yang sedap itu. Aku pun tak tahan macam tu.

Published with Blogger-droid v2.0.8

8 ulasan:

  1. tipulah kan kalau kata takde duit bahagia..tapi alhamdulillah bila cukup makan pakai n tpt tinggal..survival hidup masa kini tk macam dulu2

    BalasPadam
  2. aduhh ...susahnya kalau macam tu ..Tapi doa dan usaha sahaja bekal kita.. Minta dari Allah insyaAllah boleh

    BalasPadam
  3. salam ziarah.

    duit mmg amat diperlukan. Tapi dengan RM 10.00 apa yg blh kita dapat ya, time semua harga barang naik?

    Jemput ke blog akak di cheezemaz.blogspot.com. Mana tau berkenan nak rasa serbuk cheese CHEEZE MAZ, yg bila dicampur air akan menghasilkan sos cheese seenak sos cheeze wedge, KFC. Lagipun hy RM 10.00 untuk 1 pack seberat 200 gram.

    BalasPadam
  4. tabah hati dan perasaan seorg isteri mmg boleh di salute.

    BalasPadam
  5. Balasan
    1. sedap giler weyh. mayonis melimpah ruah. peniaga langsung tak lokek ko mintak lebih. mintak itu dan mintak ini. contohnye mcm ko nak bawang, taknak bawang, taknak sayur. semua diperkenankan dengan baik. kagum i...

      Padam
  6. demi mencari rezeki.... seberapa lama pon sanggup bersusah payah bersabar menanti :)

    BalasPadam
  7. hanya yang berduit yg berkuasa sekarang...tanpa duit patahlah segalanya...

    BalasPadam

Jom komen ramai-ramai...



Si Tulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.