Pengikut (Blogspot)

Isnin, 5 November 2012

ibu kucing penyayang

heloo semua, selamat petang...

entri nombor tiga ni. melampaukan. entah ape hal. aku tengah layan cerita Oggy & the Cockroaches. sambil tu buat la rekabentuk entah apa. sebab dari tadi gagal memanjang. aku tak fokus kot.

Follow Of Course Until Success - F.O.C.U.S

itu adalah akronim yang aku baca dari buku Rich Dad, Poor Dad yang ditulis oleh Robert Kiyosaki. boleh tahan buku ni, sebab aku dah khatam dah baca semalam. 

sebut pasal kartun kegemaran zaman dulu-dulu, aku memang suka layan Oggy & the Cockroaches. walau aku jarang bangun awal untuk sama-sama terkekeh, sekali aku dapat tengok memang gelak sampai guling-guling. hahaha. 

macam hari ni, tiba-tiba terbit rasa nak tengok. layan kat Youtube. Oggy ni kucing betina. Jack tu lakinya. punyalah dia sayang kat laki dia. tengok contoh video ni:


Jack ada mesin, lepas tu tengok betapa sedaya upayanya Oggy menyelamatkan Jack yang dah ditukar menjadi tin. hahahahaha. tak logik dari segi cerita tapi moralnya ada kan?

hujan-hujan ni cepat lapar la. jom makan malam awal. adey-chiau.

p.s : bolehlah gelak kekeh-kekeh. salu Ncik Caah je yang buat orang gelak kekeh-kekeh. 



8 ulasan:

  1. ni la katun feeveret walaupun dulu xda tv...harapkan dapat tgk kat umah nenek ^_^

    BalasPadam
  2. Kak Sha tetap dengan lipas gemuk...ketua pedajal Oggy. Hehehe...

    BalasPadam
  3. Hahaha... dah kakak pun ikut tengok katun juga. Ada pengajaran tu kena fikirkan...

    BalasPadam
  4. suka gak tgk kartun oggy tu. sonok tgk

    BalasPadam
  5. wah..sama la kite. hehehe. saya pun suka tengok kartun ini dulu2. tapi kalau kat tv ada sekarang pun saya masih tengok. memang best. hehehe.

    From,

    Nasz

    MOHD NASER.COM

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.