Pengikut (Blogspot)

Rabu, 14 November 2012

blog aku juga diserang malware

hello semua, selamat tengah malam....

aku rasa aku terlebih minum kopi. jadi aku susah nak tidur. tambahan pulak blog ni buat perangai. lagi payah mata ni nak lelap. 

aku diserang Malware. ape nama virus pun dah cukup takot nak eja. serupa macam lipas-lipas dalam cerita kartun Oggy & the Cockroaches. otak tiada pada tempatnya kini.

bertemankan jalur lebar jenama U-Mobile, aku mencari segala macam informasi untuk kegunaan aku menghapuskan virus ini. yang paling membantu ialah blogger yang aku ikut rupanya, Adik Yui.

Contoh dan ehsan Google
mungkin masa dalam jangka masa beliau hapuskan virus tu aku tak amek pusing. belum kena kat batang hidung sendiri kan.

sesiapa yang kena virus itu. boleh rujuk blog Adik Yui sebab jaringan-jaringan yang Adik Yui buat tu adalah sangat lengkap untuk segala punca okey.

oooh. dah menguap ye. ini 0330 pagi bukan 0330 petang. selamat malam. adey-chiau.

10 ulasan:

  1. erk. ingatkan website biase je boleh kena..blog pun boleh kena eh.risau jugak nih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la semalam kena. Asal bkk page. Benda merah bg warning...

      Padam
  2. er...klu awk masuk blog sy ade kene macam tu jugak tak?klu ade, bgtau ek???


    *tq dtg follow my blog..done follow u back..=)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setakat ni masuk blog org lain tk kena lg. Selamat...

      Terima kasih sbb follow semula.. Hihi

      Padam
  3. Ok...cuba tengok kot kak sha pon kena boleh? Rasanya tidak. Harapnya tidak sebab susah betul nak buang benda tu!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ia. Blog kak sha, masih dlm paras selamat. Jgn risau...

      Padam
  4. Kalau kakak tak sanggup dik ooi sampai pukuk 3:30 pagi. Masa tu kakak dah mimpi sampai bulan agaknya:)

    Sekarang dah ok legakan...

    BalasPadam
  5. Saya pernah kena ini juga sewaktu melawat satu blog tu. Haih.

    BalasPadam
  6. mas, aku memang suka kucing. memang nak bela, tapi takut tak mampu jaga. haha. btw tq singgah blog, sori lmbt reply. free2, mai jmput bc entri baru: pemadam, pensel

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.