Pengikut (Blogspot)

Rabu, 3 Oktober 2012

masih membina tiang positif

hello semua, selamat hampir malam...

aku tahu ini entri nombor tiga. aku masih di pejabat. menyelesaikan kerja-kerja yang tertangguh lama. aku kena siapkan jugak hari ni. pukul 7 malam jap lagi aku nak balik, mandi, makan dan membasuh sebakul kain dari tiga bakul yang tersadai. 

betul lah. hidup kena ada perancangan. kalo tak ke laut la kite. aku tak tahu kenape selsema datang hinggap bersama dengan sakit perempuan yang datang mengejut. alahai...

tadi gayut dengan Encik L dengan gaya romantik 10 minit dah kena tuduh banyak cakap. common man, hanya 10 minit untuk cinta pun susah. kalau bab payment, satu jam cerita pun takpe. bosan betul...

aku penat. kalau ikot hati aku malas sangat nak uruskan kerja-kerja ni. kalo ikut hati nak berhenti kerja. kalau ikotkan la, cuba tukar semangat malas dengan apa yang ada di bawah ini, kemungkinan cemerlang adalah lebih tinggi kan? assalammualaikum....



16 ulasan:

  1. Kalau ikutkan.. Duk rumah goyang kaki duit masuk laaagi best..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nur. Hanya keturunan raja pemerintah jer mcm tu kot. Hehe

      Padam
  2. hahaha sama lah..slalu request kat hubby nak goyg kaki dok umah...tp bila pk blik adoyaii zamn skang ni mn nak ckup dgn sorang bkerja kan?huhu

    BalasPadam
  3. goyang kaki lama2 pun penat gak
    huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh duduk melunjur pulak lepas tu. hihi

      Padam
  4. yup,,kena positif,,at least ade gak org nk berkongsi cerita,,ingtlah,,klu rasa susah,,pasti ada yg lebih susah dr kita,,,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nina, betul memang semasa kita susah ada jutaan yang lebih susah dr kite...

      Padam
  5. nice photo! hihi. selamat berpositif:)

    BalasPadam
  6. zaman sekarang ni takleh nak goyang kaki sgt.
    kecuali kalo pijak mesin jahit.hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalo goyang kaki mesin jahit boleh jadi lenguh kot...

      Padam
  7. Betul2.. Kene selalu think positif akak kan. Semoga di mudahkan urusan akak.. Amin..

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.