Pengikut (Blogspot)

Sabtu, 8 September 2012

decor # rumah pejabat kecil

hello semua, selamat hari sabtu....

mari bercerita decor, okey! dah lame dah aku tak menulis dan menjengah ke website decor untuk kepuasan aku melihatnya. nak beli sendiri? i takde rumah sendiri lagi u. sedey ~!

ape yang terpendam dalam hati ialah untuk menyediakan rumah pejabat atau home office yang memang aku rasa akan sangat berguna untuk aku. kan? walaupun rumah korang kecik, jangan risau. korang masih lagi boleh sediakan ruang ini untuk kepentingan kerjaya. acheh-lamak!

Ruang Bawah Tangga
siape cakap ruang bawah tangga adalah ruang negatif yang kosong? cuba korang lekatkan chopboard di dinding tangga dan lekapkan rak terapung yang berfungsi sebagai meja. ape lagi, chop board boleh jadi board reminder manakala rak boleh jadi meja laptop. tambahkan kerusi untuk duduk. bab anjing tu? ganti ler dengan buaya ikut pilihan sendiri. kikiki. simple, however, korang kena selalu mengemas. sebab letak kat ruang terbuka kan....

Ruang Sudut
okey. ruang ni dicipta dengan mencari sudut-sudut yang sesuai dengan rumah korang. ape adenye, korang kena keluarkan fulus yang agak beriya sebab nak mencari rak berbentuk siku yang akan menyediakan meja atas untuk menulis. sebagai pengasingan ruang, ape kata korang padankan langsing dengan perabot meja dan tambah rak hias di belakang. nak letak buku pun boley... 

Dalam Bilik Tidur
yup. ini adalah gaya yang sesuai untuk dalam bilik tidur punya la. korang celik mata terus nampak pc. mulalah semangat nak buat kerja kononnye. ke bukak facebook? kahkahkah. bagi aku ni sesuaila untuk orang-orang yang kerja tak melibatkan kertas dan hanya melibatkan pc macam software designer kan? kemas je ruang...

Selit kat Ruang Membasuh
aku agak suka ini. dan aku rasa ruang yang sesuai untuk suri-suri rumah. yelah, suri rumah ada berniaga sendiri pulak tu. mane tak masyuk kan? ape lagi marilah pakat-pakat masa tengah basuh baju dengan mesin basuh canggih ni melihat hasil keuntungan or carik idea nak memajukan perniagaan lagi ye tak? kaya, kaya, kaya. haha!


Ruang Almari
ruang ni dinamakan ruang almari. almari pasang siap yang dah lama. yang tak boleh nak guna, kopakkan pintu, terus amek pembahagi ruang asal jadikan meja. beli kerusi satu. siap. macam ganas je kan caranya?

Meja Boleh Alih
korang semua tak payah kecoh nak keluar modal ribu-riban. kalau takat hidup nak main facebook dan update blog kat rumah, silekan beli meja boleh alih dan selitkan pada katil. simple hidup. 

sekian perkongsian hamba bab decor. terasa nak jadikan office ni cemerlang lah suasana dia. macam mane eh?? adey-chiau.

18 ulasan:

  1. Kakak suka tengok decoration rumah tapi bila kena rumah sendiri macam tak sesuailah pulak..

    BalasPadam
  2. wah sngt uke deco2 ni

    tp nk mngemas mls haha

    BalasPadam
  3. meja mudah alih tu tak bagus la
    sebab...
    bila meja mudah alih, tuan meja pula tak beralih tempat
    duduk atas tilam je
    haha

    BalasPadam
  4. meniarap atas katil ja la buat keja.. huhu.. btw, yg tepi mesin basuh tu... x bising ka dengar bunyi spin.. haha

    BalasPadam
  5. sungguh simple dan nyaman sekali...

    BalasPadam
  6. berangan nak deco2 rumah mcm ni ke?hehe

    BalasPadam
  7. Kalau kreatif... banyak sudut - sudut dalam rumah boleh di utilize kan

    BalasPadam
  8. Kikiki.cool jugak kn..
    Adal simple dn comei dh oke..
    Ajennn die cri gambo ehhh..hihihi

    BalasPadam
  9. wah. best2.. dapat satu pun dah awesome dah! hehe...

    BalasPadam
  10. suka tengok tang almari terkopaktu cam bestjer...

    BalasPadam
  11. wah!nicelah!kecik je tp simple,kemas!

    BalasPadam
  12. cantik .tapi sy tak mampu nak capai n tak terlintas nak capai pun^^

    slmt mlm kawan..

    BalasPadam
  13. tak reti deco-deco ni. rumah saya dah ada perkara wajib pun dah ok. Antaranya TV, Astro, Internet, tempat tidur, dapur dan so on. Hehehe.

    From,

    Nasz

    MOHD NASER.COM

    BalasPadam
  14. akak suka nengok majalah deco...

    siap berangan..klu ada rumah sendiri..nak wat camnie..camtue... mcm kaya sgt..wakaka

    BalasPadam
  15. menarik! akak mmg tgh carik idea nk buat small ofis kt rumah cuma akak nk storage yg besar utk simpan stok

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.