Pengikut (Blogspot)

Khamis, 17 Mei 2012

spontaneous thrusday # berpujangga kesempurnaan

hello semua, selamat hari khamis...

khamis yang spontan. balik lambat kerana urusan keluarga bukan lagi menjadi isu untuk aku bekerja dengan lebih gigih. aha! semangat tak pasal. meh aku share kata-kata seorang pilot zaman 1900 di Perancis. 


Kesempurnaan itu dicapai bukan bila tiada sesuatu untuk ditambah,
tapi  bila tiada apa untuk diambil semula.
kalau korang semua wiki pasal Uncle Antoine ni, beliau tak lulus SPM pun kalau zaman la ni. yang menariknya Uncle Antoine ni lah manusia yang menjadi penggerak pertama kepada sistem pos laju melalui udara. kalau zaman skang kat Malaysia pakai Maskargo kan? emm gitulah sistem yang diperkenalkan oleh anak kepada bangsawan Perancis ni.

sempurna bererti mencukupi semua serbi. bak kata Antoine takde ape yang perlu ditambah untuk dapatkan kesempurnaan tapi banyak perkara yang perlu dibaiki untuk menyempurnakannya. 

kagum kan, falsafah orang yang takde sijil degree ni. adey-chiau.

1 ulasan:

  1. btol tu..jgn pandang kebolehan seseorang hnya pada sijil tpi pandanglah pada zahir dan batinnya..

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.