Pengikut (Blogspot)

Isnin, 21 Mei 2012

bila profesional itu menjurus pada peribadi

hello semua, selamat hari isnin...

isnin ni penuh dengan blues. aku just nak berkongsi cerita hari ni. no more fact macam aku selalu buat kan. aku sedih. mungkin beberapa keputusan yang aku perlu buat. aku ingin lari dari masalah. 

walaupun orang selalu cakap, lari bukan jalan penyelesaian tapi ia satu langkah bijak untuk menenangkan hati dan perasaan. 

pernah korang rasa tak dihargai. pernah korang dan cuba menjadi pelindung semua orang akhirnya korang adalah orang yang dipenjara. pernah korang mengusahakan sehabis 110 peratus tapi dianggap sebagai bermain-main. dan pernah tak satu ketika, korang anggap semua orang bertenang tapi akhirnya korang akan dapat cacian.

iya, dunia ni penuh dengan semangat profesional. etika yang membawa diri kepada daya semangat robot dalam diri dan mengenepikan hal ehwal insan yang merupakan darah nadi pemikiran sendiri. 

p.s : ini bukan entri untuk kerjaya tapi hal peribadi. 

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.