Pengikut (Blogspot)

Sabtu, 14 April 2012

bilik tidur gaya romantik

assalammualaikum semua, selamat hari sabtu...

hari ni aku pegi google pasal bilik-bilik tidur yang menimbulkan suasana romantik kalau masuk. dan menambah perasaan kasih sayang jika diduduki. poyo tak? dengan malas nak amek pusing dengan meja kerja di bilik aku yang semak ni, meh kita tengok beberapa panorama dan gaya romantik yang boleh kite tiru. 

BILIK SATU:


romantik dengan warna merah yang bermaksud sangat mencintaimu. warna dah romantik dengan corak yang simple memang sesuai untuk melahirkan mood berkasih sayang. aku cakap ape ni? abaikan aje okey. but honestly, red look nice menggambarkan perasaan cinta yang membara. sesuai la kalau waktu kahwin nak guna gaya ni


BILIK DUA :


bilik ni romantik ala tradisional. warna putih dan coklat pastel adalah simbol kesucian dan kuno (tradisi). ada pulak area frame gambar kenangan sebelah tingkap luar yang melambangkan betapa kenangan itu keindahan dalam jiwa romantik. over tak? kah kah kah

BILIK TIGA:


yang ni aku panggil romantik intelektual berjaya. nak tidur pun masih fikir kerja. sebab tu ada satu meja kerja dalam biliknya. kalau tengokkan lukisan kat dinding boleh tahu la betapa sukanya si ahli bilik pada ilmu dan imaginasi

BILIK EMPAT :


ni pulak romantik ala sederhana. walaupun bilik kite kecik tapi masih boleh wujudkan suasana romantik dengan dekorasi lain macam lampu dan langsir yang tak sarat. sesuai dengan tema romantik golongan sederhana la. 

BILIK LIMA:


bilik ni adalah bilik romantik ala suri rumah. sesuai ape. sejuk je mata memandang bilik ni dengan ade pet tido kat kaki (aku berangan Belang la) kikiki. lepas tu ade bakul kain yang menjadikan fungsi bilik yang nyata bersama dengan meja soleh ringkap dan ruang rehat untuk suami-suami baca surat khabar. wah, romantiknya!

okey, sampai takat ni dulu imaginasi aku yang over-dose. aku tengah carik style bilik aku masa kat rumah Ncik Borhan nanti. saje nak tulis dalam blog ini. biar Encik L bukak mata sikit ape yang aku suke. keh keh. adey-chiau.

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.