Rajin Menyinggah

Kenal dari Facebook

jamu mata, minat klik klik

Sabtu, April 14

bilik tidur gaya romantik

assalammualaikum semua, selamat hari sabtu...

hari ni aku pegi google pasal bilik-bilik tidur yang menimbulkan suasana romantik kalau masuk. dan menambah perasaan kasih sayang jika diduduki. poyo tak? dengan malas nak amek pusing dengan meja kerja di bilik aku yang semak ni, meh kita tengok beberapa panorama dan gaya romantik yang boleh kite tiru. 

BILIK SATU:


romantik dengan warna merah yang bermaksud sangat mencintaimu. warna dah romantik dengan corak yang simple memang sesuai untuk melahirkan mood berkasih sayang. aku cakap ape ni? abaikan aje okey. but honestly, red look nice menggambarkan perasaan cinta yang membara. sesuai la kalau waktu kahwin nak guna gaya ni


BILIK DUA :


bilik ni romantik ala tradisional. warna putih dan coklat pastel adalah simbol kesucian dan kuno (tradisi). ada pulak area frame gambar kenangan sebelah tingkap luar yang melambangkan betapa kenangan itu keindahan dalam jiwa romantik. over tak? kah kah kah

BILIK TIGA:


yang ni aku panggil romantik intelektual berjaya. nak tidur pun masih fikir kerja. sebab tu ada satu meja kerja dalam biliknya. kalau tengokkan lukisan kat dinding boleh tahu la betapa sukanya si ahli bilik pada ilmu dan imaginasi

BILIK EMPAT :


ni pulak romantik ala sederhana. walaupun bilik kite kecik tapi masih boleh wujudkan suasana romantik dengan dekorasi lain macam lampu dan langsir yang tak sarat. sesuai dengan tema romantik golongan sederhana la. 

BILIK LIMA:


bilik ni adalah bilik romantik ala suri rumah. sesuai ape. sejuk je mata memandang bilik ni dengan ade pet tido kat kaki (aku berangan Belang la) kikiki. lepas tu ade bakul kain yang menjadikan fungsi bilik yang nyata bersama dengan meja soleh ringkap dan ruang rehat untuk suami-suami baca surat khabar. wah, romantiknya!

okey, sampai takat ni dulu imaginasi aku yang over-dose. aku tengah carik style bilik aku masa kat rumah Ncik Borhan nanti. saje nak tulis dalam blog ini. biar Encik L bukak mata sikit ape yang aku suke. keh keh. adey-chiau.

10 ulasan:

  1. suke bilik 4 .. tapi yg 5 tuuu ala2 klasik kannn
    wishhh dpt bilik yg tenang mcm no 4 tuu huhuh

    BalasPadam
  2. salam, was here for today. HEHE..

    Huda suka bilik nom 4 jugak. HEHE, bcoz simple. Simple itu menarik tau. HEHE ^_^

    BalasPadam
  3. memang romantik habis la tapi tak mampu nak buat camtu.wuuuu

    BalasPadam
  4. Akak suka bilik 2 dan 4, warna tanah...biasalah org dah berumur ni, tak suka terang2 mcm dulu.

    BalasPadam
  5. suka bilik yg ketiga nmpak luas n sejuk mata memandang..

    BalasPadam
  6. suka bilik num 1..mewah giler kot..warna merah lagi..romantiknyer haha..num 4 pun suke gak..semua cantik2 laa...

    BalasPadam
  7. weeehuuuu
    suke yg romantik+simple :))

    BalasPadam
  8. suka dengan yg 3 dan 4...entah bila nak dpt bilik macam gini..:)

    BalasPadam
  9. mak aiii... bestnya.. kalau tido kat sini, rasa macam taknak bangun je... hehehe

    BalasPadam

Jom komen ramai-ramai...



Si Tulis

Foto Saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.