Pengikut (Blogspot)

Khamis, 8 Mac 2012

spontaneous thrusday # quotes si Albert anak kepada Einstein

hello semua, khamis yang spontan...

ke-spontan-nan dalam kata-kata bermula dari patah-patah pujangga dari seseorang yang terkenal. kalau dalam seniman-seniman punya cerita macam Arwahyarham Tan Sri P. Ramlee selalu menggunakan kata-kata pujangga ni sebagai monolog. kata-kata seorang diri la.

hari ni aku nak share beberapa quotes dari Albert Einstein. alah, saintis terkenal dengan formula atom and energy letup-letup yang lahir sehari sebelum tarikh lahir aku. aaaargh! kalau same, dah ade peluang jadi Einstein tadi! kan kan kan?

QUOTE ONE :

Imaginasi adalah lebih penting dari Ilmu.
Ilmu terhad tapi Imaginasi mengelilingi dunia
QUOTE TWO:

Saya percaya bahawa hidup Sederhana adalah
baik untuk semua orang, mental dan fizikal
QUOTE THREE:

Manusia yang bahagia ialah manusia yang sangat berpuas hati dengan hari ni
dan kekal  berusaha untuk masa akan datang
QUOTE FOUR:


Tiada yang tidak dalam CINTA
QUOTE FIVE:

Hidup untuk Orang Lain adalah Hidup Paling Berharga
QUOTE SIX:

Cuba untuk Tidak Menjadi Manusia Yang Berjaya Tetapi
Cuba Menjadi Manusia Yang Bernilai
QUOTE SEVEN:

Jika Mahu Mendapat Kebahagian Hidup, Ikat dengan Matlamat
Bukan Dengan Orang atau Objek
QUOTE EIGHT:

Bumi ini Pelik. Semua manusia datang dalam
 jangka masa pendek dan ia adalah disebabkan oleh takdir
QUOTATION NINE:

Seseorang yang tidak pernah melakukan kesilapan
tidak pernah mencuba sesuatu yang baru
aku dah senaraikan 9 quotes Einstein yang popular. dari 9 ni, aku tertarik dengan yang nombor 8. sedangkan omputih pun percaya pada takdir kan. agak-agak Albert ni Islam ke eh?? hua hua hua. aku terdetik dalam hati jer.

okey. aku minat beliau sebab beliau humble. adey-chiau.




Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.