Pengikut (Blogspot)

Khamis, 8 Mac 2012

spontaneous thrusday # quotes si Albert anak kepada Einstein

hello semua, khamis yang spontan...

ke-spontan-nan dalam kata-kata bermula dari patah-patah pujangga dari seseorang yang terkenal. kalau dalam seniman-seniman punya cerita macam Arwahyarham Tan Sri P. Ramlee selalu menggunakan kata-kata pujangga ni sebagai monolog. kata-kata seorang diri la.

hari ni aku nak share beberapa quotes dari Albert Einstein. alah, saintis terkenal dengan formula atom and energy letup-letup yang lahir sehari sebelum tarikh lahir aku. aaaargh! kalau same, dah ade peluang jadi Einstein tadi! kan kan kan?

QUOTE ONE :

Imaginasi adalah lebih penting dari Ilmu.
Ilmu terhad tapi Imaginasi mengelilingi dunia
QUOTE TWO:

Saya percaya bahawa hidup Sederhana adalah
baik untuk semua orang, mental dan fizikal
QUOTE THREE:

Manusia yang bahagia ialah manusia yang sangat berpuas hati dengan hari ni
dan kekal  berusaha untuk masa akan datang
QUOTE FOUR:


Tiada yang tidak dalam CINTA
QUOTE FIVE:

Hidup untuk Orang Lain adalah Hidup Paling Berharga
QUOTE SIX:

Cuba untuk Tidak Menjadi Manusia Yang Berjaya Tetapi
Cuba Menjadi Manusia Yang Bernilai
QUOTE SEVEN:

Jika Mahu Mendapat Kebahagian Hidup, Ikat dengan Matlamat
Bukan Dengan Orang atau Objek
QUOTE EIGHT:

Bumi ini Pelik. Semua manusia datang dalam
 jangka masa pendek dan ia adalah disebabkan oleh takdir
QUOTATION NINE:

Seseorang yang tidak pernah melakukan kesilapan
tidak pernah mencuba sesuatu yang baru
aku dah senaraikan 9 quotes Einstein yang popular. dari 9 ni, aku tertarik dengan yang nombor 8. sedangkan omputih pun percaya pada takdir kan. agak-agak Albert ni Islam ke eh?? hua hua hua. aku terdetik dalam hati jer.

okey. aku minat beliau sebab beliau humble. adey-chiau.




9 ulasan:

  1. byk juga kata pujangga dr mamat nie ekk..

    tq for sharing,aku igt enstain nie tahu pasal sains je, tak sgka pandai bersastera.haha..

    oh ye nk tnya kenapa dekat bloglis tentry ko tak update?aku terpaksa buang..ssh plak nak tgok bila ko update entry..:)

    BalasPadam
  2. yeahhhh...cuba baca nama ni...clive EINSTEIN...hahah XD

    BalasPadam
  3. setuju dengan kata1 albert yang hidup sederhana tu baik utk semua orang mental dan fizikal.:) takdir tu org kafir memang percaya pun melainkan org yang tak ada agama memang tak percaya..hehe

    BalasPadam
  4. waaa,,, sume einstein,, tapi bukan dye skolah pon ta habis ke??haha

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.