Pengikut (Blogspot)

Isnin, 12 Mac 2012

rumahku adalah jamban

hello semua, selamat petang...

isnin yang blues. teringat pasal cirit-birit. teringat pasal buang air besar. teringat pasal jamban duduk, teringat pasal jamban cangkung dan semua berkaitan dengan satu sistem yang kalau tergendala boleh menyebabkan sistem badan manusia tak boleh berfungsi dengan jaya. kan?

rumah rupa mangkuk tandas jenis duduk. sapelah yang nak rumah shaped macam gitu. tapi orang Korea nak. nak buat macam mane kan?? aku tengok toilet  rumah tu bersih je. takde gergasi guna lagu untuk buang air kot. hahaha. 

okey. meh cuba detail sikit cerita. rumah ini adalah ilham seseorang dipanggil sebagai Mr Toilet di Korea Selatan iaitu Sim Jae-Duck yang memegang jawatan Pengurusi bagi Toilet Association. lebih kurang macam tu lah. telah cuba realisasikan impian beliau. tengok kerjaya dah tau kan....

Pandangan Atas
kalau tengok dari atas. bahan utama untuk membina rumah ni adalah steel, white concrete dan glass. tapi kalau gergasi nak duduk guna mahu bercalar punggung kena pagar besi. hua hua hua. bangunan toilet yang terletak 40 km dari Bandar Seoul ni berkeluasan 419 meter persegi ni mengandungi 2 bilik, 2 bilik tamu dan 4 toilet yang hebat. sorang satu bilik dapat satu toilet. keh keh keh. 

Ruang Dalam Rumah

Toilet dalam Toilet. Aha~!
geli tengok dari atas. kalau dari dalam, bukan kite tau rumah kite bentuk jamban pun kan? ape kesah? hahaha. dalam bulan-bulan pertama Mr Toilet decide nak buat rumah beliau sebagai pameran dan kalau misalnya sambutan menggalakkan, beliau ada hasrat nak sewakan rumah toilet ni. korang nak sewa? sanggup? aku tak ler... 

kalau kenduri nanti semua orang akan remark. alah, rumah yang bentuk jamban tu. tutup muka kalau kawen. hihi. melalut banyak. adey-chiau


8 ulasan:

  1. trylah sign up dlm nuffnang... :)

    BalasPadam
  2. errrkkk...peliknya..haha toilet dlm toilet..

    BalasPadam
  3. haha,mereka mmg suka design pelik2..

    BalasPadam
  4. mcm stadium ada.mcm kapal pun ada
    hahah.tp dalam...masyukkk

    BalasPadam
  5. @Aisyah : dah ada nuffnag tapi tak reti guna la :))

    @Yui : ini namenye imaginasi terlebih la kot

    @Ika : dalam taktau la brape kos die...

    BalasPadam
  6. Ish, apa ke peliknya..
    Tapi bila dah tengok view dalam, kemain hebat lagi.

    Pelik2 taste org zaman skrg ni.

    BalasPadam
  7. sempoi rumah mr toilet nie..:)

    BalasPadam
  8. errrr...org tu workholic kot..sampai ke rumah nak kena imagine toilet.hik3

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.